tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, November 23, 2011

Kenapa kebanyakan LELAKI merokok?? <-- lelaki,sila jawab ea

Kembali bersiaran selepas kenyang makan sup sayur..  dan tetiba teringin nak bertanya perihal seperti tajuk di atas.. Why most men smoke?? < --- ceewah!! english hancur.. hikhik..  Bukan apa, bila di jalan raya, tengok lelaki merokok sambil tunggang moto,sambil drive kereta.. p warung merokok,dok jalan merokok.. semua ROKOK laa!!




Apa beshnya rokok ni?? Apesal ea leh terjebak dengan merokok??


1) Saja nak try and error * adake gini??
2) Pengaruh kawan-kawan
3) Terasa macho+jantan bila hembus asap bau hampeh tu
4) Banyak sangat duit,tak tau nak habis kat mana
5) Bila tertekan, baru nak hisap
6) Dah rasa puas hidup and nak cepat dapat penyakit




Ehem-ehem..mana satu?? ada tak mana-mana blogger lelaki nak jawab?? yang pompuan, selesa ke jumpa orang merokok ni?? kalau ak,ok aje..tapi xleh la lama dok menghidu,leh sakit tekak, sakit pale tau!! Jadi.ak lebih suka jauhkan diri dari rokok!! Ak harap bakal suami bukan perokok.. InsyaALLAH...



n/y : Merokok membahayakan !!
Iklan dari kementerian kesihatan..
hikhik..



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

22 dak comei sayang YUI:

Miss Nadya said...

En.Boyfie nad tak isap rokok..macam tak percaya je memula..:)

Cik Anita said...

Nita tak kisah dengan orang yang merokok lah.. entah nape tah~ hihi.

cik ika said...

ika pompuan..ta dpt a nk jwb..

Unknown said...

Abah dan abang-abang Eza tak de yang merokok. Jadi, my future husband pun harapnya taknk yang merokok..heee... :D Merokok ni bawa penyakit jeee...So, jauhi la rokok. Pesanan percuma dari Eza Boom Boom.Keeeh3..

Unknown said...

org yg bau asap rokok tu lg cpt mati drpd org yg hisap....
tp sy anti rokok 100%.....
rokok difatwakan haram kerana ia memudaratkan kesihatan....

boleh usha kat website majlis fatwa malaysia.

http://www.e-fatwa.gov.my/fatwa-kebangsaan/merokok-dari-pandangan-islam

Unknown said...

tak suka ... pasal bau + duit yang keluar untk beli rkok tu+ byk myushkn psl byk pnyakit nanti dtg = SAngatT TaK sUka...

smilenajah93 said...

rokok haram dh skunk nie , mmbahayakan ksihatan :)

fiQRa said...

yui, no 2 dgn 5 tu mas setuju.. mula2 pengaruh kawan, stop jap.. bila tension, mula isap balik.. ape pun, merokok membako duit.. huhu

arituarini said...

pengaruh rakan masa sekolah ni..kwn tu pulak dipengruh org lain.pngaruh atas pengaruh..tp de jugak sbb nak tunjuk otai masa sekolah..semua ni mula dari zaman remaja/sekolah...bila dah keja baru nk berenti tp dah susah..

kdg2 tgok budak sekolh skang ni kesian je..nak nasihat tentu tk jalan punya..sbb aku dulu mcm tu jugak sush nk terima nasihat..nnt diaorg dah besar dan keja baru tau..semua tu mambazir..

skang ni ramai perokok tau benda ni mambazir..tp sukar nak berenti..

ShahzCudin said...

saya tak isap rokok.. *buat muka jujur*

tak tahu la kenapa..ada tanya member2 yg merokok kebykan diorang kata pengruh kwn2..

Unknown said...

ada pnceramah tu kate sbb nak tunjuk dia cool, dia macho and bergaya..

Pisyek K said...

saya tak merokok, jadi saya tak tau la. :P

Latest: Contest Candid Time Muna

duniaanita74.blogspot.com said...

susah nak cakap...hubby pun isap..family ita pun isap.....malas nak fikir yui...

Anonymous said...

saya x merokok

jedi heykawan.com

Unknown said...

bf jijah merokok. da puas melarang tapi still merokok. nak benti xbenti2 gak..pening pale misi ni nasihat macam2. kang jijah yg jatuh sakit sebab yg bau 2x dpt penyakit dr yg merokok..huhuhu

Yana Houry said...

rimas dgn smoker..dok sebelah pun dah sesak nafas..huhu

naseb baik la my hubby tak merokok

Unknown said...

orang perempuan masa kini pun dah merokok...

Beckhrooy said...

SY X Merokok (^^)

Nisa Greennnpanda said...

xtau la..huhu~..mane nk cr laki yg xsmoke eh??

Anonymous said...

ehhh mas gurlz,leh jawab gak x?hihihi
sebab de je alasan mereka taw! sampai leh naik angin kalu mintak berhenti smoking/nak belikan ubat nkotin dlm iklan tuh..esh!

budak penjara said...

tp ak x merokok..hehe

Qib said...

tu ler x paham betoi dak3 smoker.. ape yang bez ngat menghisap ni