tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, November 23, 2011

MAKNA sama tapi BAHASA berbeza.. TQ Nuffnang ..

Perasan tak semalam ak ada publish entry ini, dan ak ada gak minta bantuan pakar terangkan apakah itu.. Alhamdulillah, Nad sudi bantu ak mendapatkan jawapan sebenarnya!! TQ Nad.. Rupanya itula benda yang selalu diperkatakan oleh blogger-blogger di luar sana.. jenguklah blog Nad coz ada macam-macam informasi! <--- tak rugi singgah ke blogger peramah!




Dapat BE,dapat ME * dapat mee kicap ada?? hikhik..ak guna BM patutlah xsure pe maksud tu.. bila dah tau gtu,terus ak guna BI..lebih senang faham..ahakz!! bajet cam terror english ni..lalalla.. apa salahnya, usaha itu pentingkan??


- ini dalam BM -


- ini dalam BI -


Dan apakah perasaan ku selepas menerima BE pertama?? Setelah lebih setahun berblog..erm.. suka ada..gembira ada.. nak terloncat takleh..malu depan member office..hakhak.. TQ Nuffnang!! owh U Mobile,dok la lama-lama ea.. ^__^



n/y : Inilah namanya..
sikit-sikit lama-lama jadi bukit..
wahh.. peribahasa!!



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

22 dak comei sayang YUI:

nur anis said...

bestnya dapat BE..:)

ShahzCudin said...

haa..kaya la ko lps ni..

Anum said...

tahniah dapat BE

Aien Not Alien said...

tahniah dapat BE..hihi..

Shiema Sufian said...

wow. bestnye :)

Unknown said...

boleh ajar tips ni Yuii. :D

Nisa Greennnpanda said...

congrats dear!! la..ptt la yui kate ari tue xtau ape BE tue.. rupenye yui gune BM eh..hehe.. xpe2..

Juliet_iRa~" said...

wahh tahniah..huu

be kita asik hilang je..:(

syazwani ab said...

uwarghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.
bestnya :D

a.R said...

tak penah dapat pon..huhuhu~ neway, congratulation yep..hihi~

cik ika said...

nk jugalkkkk

Tie HT said...

haah..guna BI lagi senang paham kan..hehe :)

Unknown said...

tahniah yunk..da tahu yer pe benda tu..hehe

nurkaloi said...

terumpuk uwww heheh

Yana Houry said...

hihi..tahniah yui..yana pun ade 2BE tgh bertempek kat blog tu...=)

Cik Anita said...

hehe.
bila BE pertama dah masuk, lepas ni akan ada BE2 lain yang menyusul.. percayalah!!! nnt masyukkk lah kejap lagi

smilenajah93 said...

kim x faham sgtlah nuffnang ni~

Unknown said...

kaching2...hee cayok2~

duniaanita74.blogspot.com said...

tq yui..kak ita pun baru tahu ne..tu baru pasang...sikit sanggat kak ita nya pun.....

Qib said...

haha.. feeling dia happy je kan kan kan

Jahirah said...

dua sekali iklan BE tuh.......tahniah pasni mesti ada lagi yui.....

NaNad said...

hehe...memula nad tak faham sangat bila BM...sebab guna English..ngeee..:)