tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, November 29, 2011

Hanya kerana LINK dalam KOMEN, blog akan diremove!



Malam ini,ak nak berkongsi sesuatu yang ak dapat minggu lepas setelah rajin bw.. ak singgah ke blog wan hazel.. * alaa,blogger hebat tu! dan ak tertarik dengan entrynya yang ini.. Sila lah baca wei.. inilah namanya SPAM.. dan kome akan paham nape ak letak kat kotak komen ak tu.. * baca idak sebelum komen?? 



Dan ak pon lebih faham apa itu SPAM.. jadi, jangan salahkan ak lau KOMEN yang mempunyai direct link akan di DELETE.. ala, yang kome leh tekan terus tu.. kaler biru.. memang mudah untuk orang terus masuk aje kan, tapi sebenarnya bahaya! oh,ak sangat sayangkan blog ak ini... jadi tolong jangan wat benda yang leh menyebabkan ia berlaku ea..





Kalau kome nak lebih faham boleh baca kat entry wan yang ini.. Luangkan sedikit masa jika kome rasa masih sayang pada blog masing-masing dan ak SURE kome akan tahu apa sebab musababnya yer.. selamat membaca!!



n/y : Ak pon xsuka nak delete komen orang..
Jadi,kome ikut ea..
Ak hormat kome, kome hormat ak..
TQ ea!





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

19 dak comei sayang YUI:

smilenajah93 said...

ouh ~ yeke , hm , tapi kalau yang join segmnet tu letak juga mcm mane ek ?

RHI said...

itulah, akak punya pun selalu ada spam...serba salah pulak kita, tapi apa2 pun memang terpaksa di delete

y i e n said...

dah lame amalkan ni ... sape spam link je, buta2 akan d delete, hehe~~

najihahfara said...

thanks for the information :)

Anonymous said...

yg direct link tu spam ke akak? baru tau..hahaha

ok pasni xnak la approve mn2 direct link mcm tu, sayang blog jugak..hihihi

Yana Houry said...

ye ke yui..thanks ye share, kalu tak mmg xtau la..

Jahirah said...

saya pun dah lama letak warning jgn tinggal link kaler biru tu....xpasal2 kang kena removekan....

Unknown said...

la yg link biru tu di kata spam? baru tahu ni yui..maceh2..risau pulak kena remove. tak pasal2.huhu

ShahzCudin said...

owh..tq sbb ingatkan..bhya spam2 nih..

Unknown said...

owh...memacam...thanks for sharing...

syahirooAhmad said...

macehhhhh sahabat.. :)

Juliet_iRa~" said...

kdg2 kan kalo xda link tu pon komen tu msk spam..huu..

tp ira approve je..

nape ek nuyui?

Juliet_iRa~" said...

ehem..

sukati ira je pggil nusha jd nuyui..haha..

sbb mind set ni igt nuyui..

gabungan nusha + yui = nuyui..

jgn maraa naaa nushaa..haha..;p

cik ika said...

oo.tq ingtkn..mnta2 ta de yg men spam2 ni kt blog ika

Bulan Syurga Firdausi said...

mmm susah jgk kne spam nnt

Aty Fared said...

eeerrr..blog akak ade tak..?? sian ar akak kalau kene 'buang' nanti..

fiQRa said...

aduhaiiii, bahaya rupanya bnda ni.. if ada komen yg ada link biru tu, mknanya terus delete yer komen tu?

safurara said...

owh yeke.akk tak tau lak.so pas ni delete lah kalo ada link.risau lak.

NaNad said...

thanks nuyui for sharing..nad baru tahu..:(

http://miss-nadya.blogspot.com/2011/11/spam-link-dalam-kotak-komen.html