tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, November 24, 2011

ST 12 # = Belajar kerana bf/gf atau ibu bapa??

 


"Mostly bila dah masuk IPTA,seseorang itu rasa semangat belajar bila dah ada Gf/Bf yang dijadikan sebagai inspirasi untuk belajar bersama...Persoalannya disini,sape yg biaya pengajian kita bila mula2 masuk IPTA dan sape yang hantar kita msuk IPTA itu?Gf kita kaaa? Bf kita kaaa? Seharusnya pengorbanan ibu bapa itu di jadikan Inspirasi untuk kita terus belajar BUKAN GF/BF...."



n/y : Eh, toika gtu?? 
lau toi,jangan ea sebab itu..
biar sebab family dan untuk kejayaan sendiri..




 

guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

16 dak comei sayang YUI:

Unknown said...

Clara blja sebab diri sendri.. of coz, second baru ibu bapa..

Kalau kte pandai, kita yg untung, ibu bapa turut bahgia . Dapat biasiswa lagi..

Unknown said...

Boyfwen tak membantu lansung pun. dia hanya menjejaskan bila dia buat masalah or ape-apa je laa..

My parents my inspiration~~
Itu pastiiii :D

saffiya_aleesya @ echa said...

kalau kerana gf/bf tu mmg nk kena lempang laju2 la tu..dahulukan la ibu bapa.itu paling penting..

cik ika said...

mse sekolah mybe sebab bf..
*wah kantoi lak..
tapi now belajar utk menjamin masa depan diri sendiri...nk bantu family..

Unknown said...

dulu aku belajar sebab ma sruh belajar...hehehe... alhamdulillah...

Qib said...

belajar kerana allah nii

merahitujambu said...

sy belajar sebab ibu sy dh byk kuar duit tuk sy..=_=

Yana Houry said...

of coz la my parents N family 1st..

2nd baru my fiance...=)

Jahirah said...

xsebab bf pun....tp time degree bf banyak bagi sokongan masa tgh down n tension...family tetap pendorong utama.

duniaanita74.blogspot.com said...

setuju...semua di atas...

fiQRa said...

blajar sebab harapan diorg.. baru berkat bljar.. cewahhh ;)

Unknown said...

parent yg suruh sambung belajar itu ini..hehe tapi now pilihan mereka lah yg terbaik :)

smilenajah93 said...

yea ~~ betul tu . pengorbanan family sebagai semangat kita :)

mikeyvio said...

nice~ one. :)

Azzah said...

boyf boleh cari lain kalau break,mak bapak tak de pengganti

Aty Fared said...

ha'ah kan..adik lelaki akak yang form 3 tu kemain gatal ade gerfren..kate semangat nak stadi biler ade gerfwen bagi semangat..berbulu jer akak dengar.. rase nak debik2 jer.. akak ni yang hari2 dok sokong die soh belajar rajin2..t masuk sekolah bagus2..university elok2..keje tinggi2..bukan bagi semangat ker katenyer...grrrrrrrrr.....