tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, November 11, 2011

Salahke ??

Tajuk, SALAHKE??  sebelum itu..nak maklumkan.. entry ini mungkin berunsurkan luahan * bukan mungkin, tapi iya ni!!  Jadi,yang mana sudi baca,silakan.. jika tidak,pahamkan.. erm,xtau nak citer camni.. ringkaskan aje..




Salahke meluahkan perasaan, samada sedih,gembira kepada insan-insan yang kita percaya??
Salahke menceritakan isi hati??
Salahke sekadar berkongsi??
Salahke sekadar ingin tenangkan hati agar tidak serabut dengan masalah ini??



Ak tak taulah.. zaman ak punya kawan ramai,zaman sekolah,belajar.. zaman kerja?? xramai.. xsehebat dahulu.. sekarang, kawan-kawan dengan hala tuju masing-masing.. ak dengan cara hidupku,mereka dengan cara mereka.. tapi berhubung tetap ada even guna hp atau fb..




Kini, apa yang ak mampu buat, bercerita, berkongsi riang ria, suka duka melalui blog.. orang baca,orang bagi pendapat, orang bagi nasihat.. seronok hatiku.. walau hanya alam maya.. Ak tetap bersyukur.. kalian kawan ku..



Tapi,tak semua yang kt kongsikan,luahkan, orang suka.. camne?? sebagai contoh, patutkah ak bercerita mengenai "keluarga" yang ingin mencari isteri kedua?? keluarga yang dahulunya dan lama bahagia tapi kini terumbang ambing dek kerana kesalahan sendiri?? isteri curang?? suami kaki perempuan??



Patutkah ak kisahkan di blog ak?? Adakah ia buka pekung di dada sendiri??ntahlah.. secara jujur, ak betul sunyi..sunyi tanpa kawan seperti dulu.. hanya menaip/menulis sebagai luahan hatiku.. Ya ALLAH, kau uji hambaMu ini.. kuatkanlah diriku..




Kesimpulannya, ak kurang kasih sayang "kawan".. aish..poyo ea?? biarlah..huhuh.. * leh ag nak gurau senda.. yui yui...  Adake yang sudi dengar luahan hatiku??



n/y: petang ini akan inform
siapa 2 peserta
yang bakal menang





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

18 dak comei sayang YUI:

Eintan Nurfuzie said...

AKAK PUN SME...TP NK LUAH PADA BLOG KENA HATI2...BYK CARA YG LEH KITA GUNA...SO PANDAI2 LA...AKAK PUNA DA MASALAH...TP AKAK LUAHKAN DRI SEGI LEN...AKAK LAGI SORANG...KAWAN PUN X RAMAI...MALAH XDE PUN YG BTUL2 KARIB

Cik Purple said...

sis yui.. banyakkan bersabar ya.. betul tuh, dlu zaman skola, ramai kwn2 d sisi.. skang yg betul2 setia jadi kwn jak yg ada bsma kta kan..

mun said...

sama laa... sejak dah keje nie... kawan2 xramai mcm dulu.. zmn sekolah,zmn bljar kat kolej.. sgt seronok..de kwn yg bleh dikongsikan suka duka..

bila dah keje.. xramai kwn2.. masing2 dah sibuk kan.. kwn2 opis pon..semua lelaki.. xkan nak citer kat dorg...x best...

jadi.. moon pon seronok sgt bila dapat luahkan perasaan, suka duka hidup kat alam maya nie..

*xkisah laa ada yg suka atau x.. janji kita dapat luahkan apa yg terbuku dihati.. rasa mcm blog nie..mcm diary je kan..hehe

MizzTina said...

pernah luah kt kwn, tp kwn tikam belakang.. nk luah kt blog, xbrani.. sudahnya, luah kt diari je sambey nanges.. huhuhu..


sabar ye..

Unknown said...

Eza kan kawan Yuii...:D, hehehe.. Sampai bila-bila...

ILA HonEyBuNNy said...

xsalah...kita luah pada org y kita percaya...

kalau dlu..selalu msg dgn kwn2...tapi sejak zaman kita pun dah advance kontex n luah pn dalam fb ja PM....heheh

smilenajah93 said...

akk ! btullah . saya pun rindu kwn2 sye . hmm , lagilah cuti 3 bulan nie . ~~~~~

Aty Fared said...

tak salah kalau pade orang yang betul..:) akak pon sejak2 dah tua ni..kawan2 baik yg dulu ramai sekarang masing2 ade kehidupan sendiri.. tapi lepas kawen..akak ade suami yang boleh dijadikan sahabat..cume kaLau hal2 yg susah nak cerite pade asben akak akan cerite pada adik pompuan yg bg akak penyimpan rahsia terbaik..:) kawan2..?? memang dah tak de...sian kite kan..

NaNad said...

kadang bila kita nak luahkan itu biarlah berbatas kerana membuka pekung di dada(hal yg xsepatutnya) itu akan memudaratkan diri..

eh eh apa nad ngarut ni..hehe..nad sonok dapat kawan yui..:)

ainasuhana said...

kurang kasih sayang kawan2. first time dengar. hehe..

aamalinaazman said...

hayooo
sayu je mimi dgr twin mimi ni luahkan hati

hayoo..meh cite kat kite meh, bagi mimi x salah pon. Asalkan kita tahu cara nye kan?

Dan bijak memilih org utk diluahkan ye, bukn ke, takot org yg kite luahkan beri feedback yg menyedihkan kite lagi..so, kite sedih lagi..

mungkin blog satu cara nyekan..tapi blog pon x leh nak cite semua kan? tak pelah.. luahkanlah ape2 yg rasa kamu perlu ye..

tamo sesedihhh taw!cenyuuummmm =]

safurara said...

hmmm tu lah kan,nama pon blog.karang kalau kita salah tulis.terlebih taip nt payah gak,org yg baca pk lain lak.

Unknown said...

jijah seronok dapat berkawan dengan yui. seorang yg friendly. kalau la kita dapat berjumpa. akan ku hargai detik2 itu..chewah...

Fathiah Hamim said...

sekarang kawan dah macam tak kawan. huhu suma ada agenda tersendiri

budak penjara said...

x slh nk cer or luahan hati kt org kita percaya..tp anda pasti dia boleh di percayai..hehe

Anonymous said...

kalau nak luah secara peribadi,cari yang betul2 orang leh percaya simpan rahsia n bimbing kebaikkan,bukannya menghancurkan.

dan tak semua perkara juga hal peribadi leh dikongsi umum,coz sedikit sebanyak bukak aib.

pengalaman mendewasakan kita.kan?

anismelon said...

anis lg xde kwn mse keje nie..kwn mse stdy sume dah wat hal masing masing..tp syukur sbb ade kwn tok dgr suke and duke..:)

Cik Anita said...

kesimpulannya Yui, dunia kerja dengan dunia study dengan kawan2 sangat berbeza! :(

cuma, tak boleh lah nak cerita sangat hal2 yang negatif pasal family dalam belog. sebab perlu ada batasan dalam belog ni..

:)