tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, February 27, 2013

Cara menyemak status BR1M 2.0

Berdasarkan entry { ini }, aku terima maklum balas melalui emel yang telah ku kirimkan. Sebenarnya selepas aku tengok kawan-kawan terdekat dah dapat surat BR1M, aku rasa pelik sikit kenapa aku tak dapat feedback apa-apa.


Maka setelah aku baca sebuah blog, macam mana cara nak semak status samada lulus/tidak, aku terus follow cara beliau. Laju saja taip untuk hantar emel. Oh ya, jangan pelik kenapa kalau dalam masa seminggu emel anda belum dibalas, aku pun dapat selepas 13 hari!




Member opis ada bagitahu, telefon terus LHDN untuk bertanya status. So, boleh telefon LHDN berdekatan anda.


Cara nak semak melalui emel :

1) Hantar emel dengan tajuk sesuai ke br1m2@treasury.gov.my
 contoh : Status permohonan BR1M2

2) Mulakan dengan kata-kata permulaan seperti salam dan ucapan selamat pagi/petang. Letak nama penuh anda beserta nombor kad pengenalan. 

3) Akhiri emel anda dengan ucapan terima kasih


Mudahkan? Bila dah hantar emel, mohon sabar menunggu balasannya. Mesti ramai bertanya sebab itu ambil masa. Fikir postif ya kawan-kawan.


Bantuan yang aku pohon untuk bantuan orang bujang RM 250. Hingga hari ini belum tiba surat rasmi. Moga cepat sampai suratnya dan permudahkan segalanya. Amiiiin.


# Bila kita berbudi dengan orang, insyaALLAH orang itu lebih berbudi dari kita




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

27 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

semak2
anum x layak je :(

ayut said...

ha...ayut yg tahu mmg kena anta email...alamt email je tak sure...tp dh lulus kan.tngl tunggu surat jer ^^

azizah :) said...

mudah2an ada rezeki yui... pasti layak..jijah je jauh xamik2 baucer 500 tu..

Sally Yatiey said...

Semoga dipermudahkan :)

ct kektus said...

mak kite pon dapat brim lambat sikit dari orag lain. orang lain surat dah seminggu smpai. mak kite baru nak p ambil hari ni. :)

Azwa said...

saya dah dapat. heee. :)

AnneRaini said...

wah yui dpt ker? leh belanjer akak..hikhikhik

are_lin@yu said...

alhamdulillah dapat..sabar menunggu ya..hehe

dya said...

klu tuk bantuan yg $500 pe plak iyer?ke sama email.?dya smpi skg xde pun dpt surat/..hampeh !

AyueJean AJ said...

AJ sehari je dah dapat tau semakan... =D

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

moga dipermudahkan dan surat cpt sampai yer yui

nini said...

sabar yer...Tt dapat lah tu..=D

NM02 said...

asben akak dah dapat sabtu lepas. masih blom cash kan lagik... huwaaa!!! nak minta sesuatu ni!!!!

Syue Mustafa said...

BR1M ni banyak kelompok. Jadi yang belum dapat surat harap bersabar.

Kniedaz said...

ramai yang dah dapat kan? akak tak dapat hehe

Tihara said...

insha Allah moga dipermudahkan yui :)

Cinta Misteri said...

hurmmmmm tak layak. tp sedang tunggu voucher buku dr uni

^^eKaTiKaH^^ said...

sabar menunggu tu kak.. hihi

xila dot said...

sabar...kite dah claim kat skola tambun mggu lepas huhu

Cik Nur said...

erm..nanti nak suruh sepupu semak lah...

Shida Radzuan said...

betul ayut kite bbudi org pn suka tau :)

Nadia Johari said...

nad dh dpt dh..hehe

shera haifa said...

owhh boleh semak ehh.. ok dah hantar emel. hehe

Bui Junaidi said...

KAK BUI X LAYAK..UWAAAAA

Mrs Velentine said...

dah dapat

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

mudah-mudahan cepat laa dapat yerk...

kak moon dah hampir seminggu dapat, tapi..xtebus lagi voucher.. huhu

Che Rosliza Che Mat said...

hubby akak pun belum dapat..