tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, February 22, 2013

Kesan atau kebaikan pengambilan Pure Marine Collagen

Ada yang bertanya, apa kebaikannya. Okay, meh aku nak share antara kesan atau kebaikannya. Oh ya, kesan pada setiap orang mungkin berbeza. Bergantung kepada daya tubuh masing-masing. 


-Melaraskan berat badan dan menstabilkan hormon
-Meningkatkan sistem imun dan metabolisme badan
-Memejalkan payudara, otot dan punggung
-Menyihatkan rambut dan kuku
-Menguatkan sistem abdomen dan memelihara kalenjar tiroid
-Mengurangi penuaan pramatang seperti kedutan dan kulit kendur
-Mengurangi selulit
-Memberi tenaga
-Melancarkan peredaran darah, mengurangi sakit bahu dan belakang
-Menguatkan tulang dan sendi, menjauhi artritis dan osteoporosis
-Meningkatkan sel rawan, ligamen dan otot
-Merawat penyakit gout
-Mencegah kanser/tumor
-Menurunkan tekanan darah tinggi
-Meningkatkan fungsi penghadaman/pencernaan, merawat gastrik
-Anti bakteria/kulat
-Merawat anemia
-Menurunkan tahap kolesterol dalam tubuh
-Menyerap lebihan garam dalam tubuh (lumpuh)
-Melicin, menegang, dan menghaluskan kulit
-Mempercepatkan pengecutan jerawat dan menghapuskan parut
-Merangsang penghasilan sel-sel baru kulit, menyembuhkan luka
-Menstabilkan kandungan gula dalam darah (kencing manis)
-Membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas
-Menberikan rasa kekenyangan (diet)
-Memelihara usus kecil (mengelakkan sembelit/buasir)


Pengambilan kolagen mentah ini secara teratur dan berterusan memberi impak yang sangat positif, menjadikan kulit keseluruhan badan licin, halus, lembut dan cerah. Pori-pori kulit wajah mengecil dan tampak segar bermaya. Kolagen ini juga boleh dibuat masker.


Yang di atas ini antaranya. Kesannya padaku? Bintik di hidung berkurangan. Sebab selalu juga buat masker. Sejuk sahaja bila dah apply pada wajah. Bila dah bersihkan, rasa lebih segar. Sambil makan PMC aku juga makan vitamin c. Itu amat digalakkan.


Nak dapatkan PMC yang jimat?



Klik { sini } untuk maklumat lanjut. Terima kasih.





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

14 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

wow bagusnya

Nory Zoulkefle said...

banyak kebaikan die kan...
nory ingat baik utk kulit je...
rupanya byk kelebihan lain lagi...=)

AnneRaini said...

byk kebaikan tp akak tak leh mkn skrg..

MissGigi Besi said...

Salam yui..

Ni blog baru sue. blog lama Sue Echan dah xde. jgn lupa singgah ya.. :)

najihahfara said...

mmg banyak sangat khasiat dia

nik ros said...

byk sgt kebaikan dia.harap berkesan la untuk nik nnt

Cik Nur said...

masih makan ikut peraturan

Che Rosliza Che Mat said...

Banyak jugak khasiatnya...

نورعيم said...

apa beza kuning dgn ungu tu sis?

azizah :) said...

bagus tol kebaikkannya..

IntaNBerliaN said...

kalau kelnjar tiroid akak ni yg bgak, sesuai tak akak mkn ek.. bkn pe, takut merebak makin besar.. tu yg tanya... blh x mkn ek

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

banyak khasiat dan kebaikan dia kan

ahmad hazwan said...

Salam dan selamat sejahtera
Kepada yang berminat untuk membeli rumpai laut asli sabah gred AAA
Kaler ungu sila sms/call/whatsapp saya ditalian 011 - 26284226 harga untuk 100 gram adalah 10 ringgit
Harga tidak termasuk caj penghantaran dijamin termurah dipasaran dapatkan segera
Terima kasih admin

ahmad hazwan said...

Assalamualaikum dan selamat sejahtera
Kepada yang berminat untuk membeli rumpai laut gred AAA (Ungu) atau gred AAAA (Hijau)
Sila call/sms?whatsapp saya ditalian 011-26284226
Harga :-
Gred AAA (Ungu) RM 10 100 Gram
Gred AAAA (Hijau) RM 15 100 Gram
Harga diatas termasuk kos penghantaran
Terima kasih admin