tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, February 14, 2013

Debaran yang telah berlalu

Kepada yang mengikuti perkembangan blog aku, pasti ada yang terbaca kisah ini { entry }. Walau hanya hadiri majlis perkahwinan tapi perasaan gementar itu berlebihan! Kepada yang bertanya, inilah kronologi cerita. Kronologi sangat! Hahaha.


Sabtu 09/02/2013

12.00 pm - Gerak dari Sg Siput (U). Abah, mak, aku, dan dua orang adik lelaki.

2.00 pm - Sampai kerumahnya. Siap mesej dan telefon Shapit. Dia jemput kami di kereta. Jumpa mak dia dulu, salam dan bagi hadiah tak seberapa. Abah dan adik-adik jumpa ayahnya. Aku dan mak tunggu di khemah makan. Tapi ayahnya suruh makan di tempat yang dah disiapkan. Untuk tetamu istimewa seperti kawan-kawan dan saudara. Segan ok!


2.00 pm - 3 pm - Sambil makan sambil sembang dengan Shapit. Mak abahnya melayan tetamu yang hadir. Tapi mereka berulang alik ke meja makan kami. Cukupkan apa yang ada. Siap berbungkus lauk. Dengan kuih muih berbalang. Jumpa juga kakak sulungnya, abangnya. Yang mana nampak, terus Shapit bagitahu itu siapa, ini siapa.


3 pm - Gerak balik semula. Tak sempat nak jumpa kakaknya yang berkahwin. Time tu dah sibuk mereka makan.


Nampak macam biasakan? Tapi hakikatnya perasaan berdebar berlebihan. Korang nak tahu apa yang aku fikirkan?


Apa kata keluarganya setelah melihat aku?
Pandangan mereka?


Bila fikir macam entah apa-apa plak kan. Itu belum lagi nak kahwin. Baru kenal-kenal. Okay, sabar. Ada jodoh tak kemana kan. Doakan aku ya kawan-kawan.


- buntu nak bagi apa, so inilah akhirnya -





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

47 dak comei sayang YUI:

Cik Puan Rara said...

owh nk jumpa bakal mentua eh.hehe

fatin aqilah shaari said...

faham faham perasaan tu even tak pernah melaluinya lagi .hehhehe . insyaALLAH , ada jodoh tak ke mana :)

نورعيم said...

ohhh gementar nk jumpa bakal mak mertua la ni. hihi.

red jambu said...

saya pernah alami benda yang same maybe.. sies,perasaan mmg3 berdebar giler.. ^^

ayut said...

hihihi..lumrah..pertemuan [ertama mesti gelabah ckit...ni dh jmpe it will be fine...pray the best for you dear ^^

AnneRaini said...

okaylah tu..nmpk mcm diterima dgn baik..hehe.. cepat2 sikit ckp dgn shapit.

Che Rosliza Che Mat said...

Wah!! jumpa bakal mak mertua ya....Akak pernah rasa...gabra giler hihihi Insya Allah...pasti dorang suka...

Bui Junaidi said...

KALAU FIRST TIME MMG MCM TU..DH LAMA2 NNT BIASALAH..

Dylla Abas said...

mmg neves ok!

Myra Jay said...

Hhehee, mesti lega berakhir segala debaran kan..

Mana pic nya Yui? :)

mirah & isyam said...

faham faham. pernah gak mcm ni, g rumah dia ms kenduri abg dia. tp g ngn kawan. lg la bedebar, hehe. moge jodoh panjang. amiin :)

Mrs Velentine said...

cantik hadiah..hehe..skg debaran dah hilang kan

najihahfara said...

neves x? hihi

are_lin@yu said...

hihi..dpt rasa debaran tu..akhirnya terjadi jgk kan..almhadulillah moga pasni turn yui plk.hiih

Puan Ira said...

terasa nervesnya..hahaha

Lyaa Suriany said...

Tpi skrg dah lega kan
kira ok la tu dh start kenal kenal ngn family
hehe

nanakimie said...

alhamdulillah...moga cepat2 ke jinjang pelamin yui:)

suka sgt cadar tu,cantik!

Kniedaz said...

First time ke Yui? Hehe..insya Allah ada jodoh tak kemana...

Permata YangDicari said...

weeeeeeeee :)

shaFazie said...

mula2 je inshaallah lame2 nnt okay tu..

^^eKaTiKaH^^ said...

adik yg bace nie oun terasa gementarnya tu.. hehe.. insyaAllah ade jodoh tak ke mana kak.. dah kenal family, lepas nie ape erk? :P

Hazmin Hamudin said...

Hehe.. Faham... Faham..

Shakira Pathi said...

jumpa bakal keluarga mentua rupanya :P

maszmadi said...

ha... x der gambar sama family cik abang ker?.. hehe
inshaa allah moga lepas ni yui n cik abang pulak punya turn bersanding yerk..

diana said...

kerap2 la jumpa..nanti hilang la berdebar tu.>:)

Shida Radzuan said...

dear..insyallah past jdohnya kuat ^_^

Princess Feyqa said...

semoga cepat sampai seru hehe :)

nur anis said...

waaa...mesti nebes sangat kan...semoga cepat kahwin..:)

Eza Boom Boom :) said...

InsyaAllah, semoga semuanya baik2 saja ye. ;)

Ardini Humaira said...

memang berdebo la. dni pun gtu hihih..

Rapunzeel Cikilolo said...

alrite la tu kan :)

shera haifa said...

one step to become more closer.. Gud luck for your future..:)

Aty_Fared said...

lame tak singgah sini...banyak tertinggal cerite..sibuk nak pindah..maaf sangat2 yer dik...


waaahhh...dah jumpe family ngan family yer...:) alhamdulillah..lepas ni boleh naik lagi satu step..wink..:)

KY said...

InsyaAllah...selalu panjatkan doa ok..

xila dot said...

dapat 5bintang punya hihi

Azhafizah Md Nor said...

positive thinking ye yui..^__^

Cik Nur said...

Nur tahu debaran tu...
hihihi

nanieybarnieylurviey said...

Nani penah rasa mcm Yui thn 2011. Tak keruan jap

Nadia Johari said...

hilang neves tak..hehe...In Shaa Allah..semoga hubungan yui berkekalan..

deno said...

mesti lega kann.. :)

Mrs Lurve said...

dh jumpa bakal in law ke hehehehehe...wpun debar mesti suka kan, moga2 kekal hingga ke jinjang pelamin insyaAllah..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

faham perasaan itu... hehehe

Mimi Azirah said...

bdebar2 nk jmp bkl mentuakan

Fieda Rafli said...

hihiihi..

azizah :) said...

ala first time biasalah tu yunk :) pasni jumpa face to face la.. baru boleh mesra.. hehehe

IntaNBerliaN said...

KALAU AKAK PUN BERDEBAR2 CAM YUI JUGAK..

*sori, tulisan besar plak.. hihii

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

mmg bedebor kalau akak pun hikss