tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, November 13, 2013

Berita mengenai amaran pengambilan Figure Up

Rasanya ramai dah tahu tentang produk kurus figure up yang semakin banyak dipasaran terutama dalam online. Daku pernah dapat berita tentang Brunei dah kenalpasti dalam figure up ada racun merbahaya tapi aku tengok jualan di Malaysia lancar sahaja.


Sehingga aku nampak berita dari laman portal rasmi perkhidmatan farmasi { entry berita }.


Ada yang bagitahu figure up ada yang original & fake. Ada yang aku baca tak dapat kelulusan KKM. Ada yang tulis bahan-bahan tradisional. Tapi bila berita rasmi keluar macam di atas, mana satu harus diberi keutamaan?


Risau pula kan. Kita nak kurus tapi tersalah ubat. Mungkin ada kesan tapi kesan jangka panjang kita tak nampak lagi.


Jadi, terpulang. Berita dah dimaklumkan. Sekarang terpulang pada pengguna sendiri. Fikir untuk masa depan pula.


Eh, Shaklee ada set kurus tak? Macam nak kurangkan masalah perut buncitke? Berapa harganya? Serius nak tahu. Adake yang nak layan pertanyaan aku ini terutama pengedar sah shaklee? Aku banyak tanya tau sebelum mencuba. Huhu.


* Kalau tanya pengalaman aku, macam-macam dah cuba. Muahahaha!





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

22 dak comei sayang YUI:

Deqla Manjew said...

mujur mmg kurus kering xdelah nak beli produk utk kurus2 ni...hihi...

Lynn Damya said...

Salam, yui..
haa before tu sy nak Alhamdulillah dulu, sbb sy lahir mmg kurus dan xleh naik badannya, haha..tp erk mkcik yg pernah urut sy dia ckp, sy ni lepas kawen badan naik...alamak~

owh btw, dh terlalu byk sgt produk kuruskan bdn kat pasaran, iklan lak punya gempak, xtahu lah betul ke tdak..haha sy bukan agen Shaklee jd sy xtahu.. :p

tp kenalan sy ramai guna Alpha lipid, majority mcm berkesan jugak, haha tp kena consisten lah... :p

Cik Puan Rara said...

kwn akk dh bgtau haritu.akk xjd nk mkn.takut.

nanakimie said...

ada je yui,heee..try pm sis MJ:)

aah,tula..pilihan memasingkan yui,

Azhafizah Md Nor said...

shaklee ade macam-macam set yui..set kurus pun ada.kalau nak nanti pm fiza ye..I am Independent Distributor Shaklee yg sah :)

Cik Itah@RRP said...

shaklee tu sekarang makin famous :)

Mimi Azirah said...

shaklee tak silap akak de yui utk kuruskan bdn...

psl figure up nih akak dh denga...

permatabiru said...

figure up nie dah lama kna tarik kat pasaran sbb byk tiruan..yg origanal boleh ja nak mkn..but kita pun xpasti mn ori & tiruan..

*shaklee mmg tgh famous..dah banyak servey try alfafah +letchin...utk set kurus..^_^

Nadia Johari said...

BAHAYA KALAU ADE YANG RACUN..MACAM-MACAM LA PRODUK SEKRANG..

Nurzakiah Hanum said...

selamat kurus

Nur A.Z said...

ish,saya hampir2 nak beli figure up bbrapa bln lepas tp masa tu xde duit saving, x jd beli.. nasib baik tak beli, takut tbeli yg palsu punye..huhu

Rosmiza Ali said...

Semoga mereka yang dah ambil figure up ni cepat2 hentikan.. Jangan sampa dah memudaratkan kesihatan baru nak menyesal.. Huhu.. Yui, Shaklee ada set suplemen utk kurus.. Harga pasti terbaik punya.. Boleh PM akak kalau minat nak try.. =)
http://miezashaklee.blogspot.com

ros_reeza said...

ada juga baca pasal bahaya produk figure up tu..
memang shaklee ada set untuk kurus.. macam berminat. tapi , tangguh dulu sebab sekarang tengah ambil gla dan b complex shaklee...

JunAina said...

Nak kurus tak yah le nak berubat2 sgt kecuali ambik suppliment utk kesihatan. Bimbang sebab kita tak tau baha2 yg digunakan. Makan secara sihat dan xcercise jgn lupa.

♥ Nurul Baidurah ♥ said...

nasib aku teda guna produk ni..:).tq infom..

Tihara said...

yui dah kurus comel dah tu :)

Cik Nur™ said...

bahaya jugakkan produk2 mcm tu..

azizah :) said...

takutnya kan kalau amal produk2 kurus ni.. efek dia tu bahaya ohh..

eintan nurfuzie said...

mmg x pnh beli.. tkut bab bab makan2 ni

Risha Melon said...

hm akk risha siap masuk hsptl sebb sesak nafas ambk produk tu . hampir2 nak kena serangan jantung . memang lah kurus tapi buat sakit .

Che Rosliza Che Mat said...

produk apa...seriau...

ayut said...

Ubt kurus ni mcm xtau sgt.db slalu klu nk krgkn perot tu mmg jg mkn jer.hihihi