tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, November 22, 2013

Sifat amanah dalam urusan kerja



Kadang-kadang bukan gaji untuk dipertikaikan
Tapi cara kita sendiri
Bagaimana kita kendalikan
Bagaimana kita bahagikan


Gaji beribu-ribu tapi tidak cukup
Kenapa?
Kita tanya diri kita


Moga rezeki yang ku dapat
Yang ku cari di redhai
Aminnn




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

14 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

amin

Chot said...

Indeed. Susah nk amanah sbnrnya..hehe. Xpe.practice make perfect. Kekadang terikut budaya yg dah jd darah daging msyrkt. :)

IntaNBerliaN said...

a'aa kan, betoi tu... kdg2 gaju ribu2 tapi kita tetap rasa macam xcukup

Liza Licha said...

kdg2 sebab overspent, licha salu je online shopping. hadoii.. memang tak ckup la jgk. tapi yg wajib byr dh stlkn awl2 dah

Deqla Manjew said...

setuju. akak penah share kat blog dulu.. hari ni pun ada share kata2 dari ustaz Don lagi..hihi..

Mimi Azirah said...

betul setuju

IbuNoey said...

tak cukup kerana terlalu mementingkan wants daripada needs..;)

are_lin@yu said...

itulah..yg pasti amanah dalam kerja.buat kerja yg diberi.hehe

Tihara said...

mungkin gaji ribu riban tapi kurang bersyukur yang jadi rasa tak cukup tu

Nur A.Z said...

betullah.ada kawan saya gaji lebih tinggi dari saya tapi dia kata x cukup..

Azhafizah Md Nor said...

semoga kita sentiasa dimurahkan rezeki oleh Allah SWT..aminn

nanakimie said...

amin:)

Cik Nur™ said...

kalau ada yg silap..mohon semak kembalikan...

azizah :) said...

in shaa Allah Amin