tentang
banner
tutor
fb
home

Monday, November 25, 2013

Satay Thai sedap di pasar malam Ipoh

Kalau anda area kawasan aku, sangat sarankan try satay thai. Satu cucuk 50 sen. Walau saiz tak besar mana tapi kesedapannya itu yang buat teruja. Kuah dia pun pekat, tak main cair-cair ya.




Nasi impit satu 50 sen juga. Ini di pasar malam hari Isnin area Station 18 Ipoh. Ala yang satu tempat dengan nasi kerabu dan laksam dari makcik kelantan tu { entry }.


Sedap! Silakan cuba. Kalau tekak korang rasa lain, itu bukan salah aku. Bagi aku itu dah sedap. Ngeh ngeh.


Ada dua tiga tempat jual satay. Tapi satay thai ada banner sendiri. Maka sila cari terlebih dahulu. Dia menjual di lorong tengah yang kecil.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

22 dak comei sayang YUI:

shaFazie said...

sis tengok pun dh terliur ini...

Nurzakiah Hanum said...

wow

Liza Licha said...

haritu pergi AOEN station 18, susahnya .. sbb xdk line. huhu

Mimi Azirah said...

huhu..sate sedapnye

Chot said...

sini xdok? nnt lau chot dtg ipoh sila blanje..heheh

Cik Itah@RRP said...

macam sedap ja :)

♥ Nurul Baidurah ♥ said...

wah...mcm sedap je ni...

msredcheesecake said...

nape nama dia satay thai? tak sama ngan msia ke?

Kesuma Angsana said...

ala jauh ler pulak nak cuba hehehe

Nur A.Z said...

kuah pekat tu yang menambah kesedapan tu.. tengok pon sodap..huhu.. dah lama tak makan sate ni, ni nak beli 100 lidi ni,hehehe

Cik Puan Rara said...

rara selalu g pasar mlm taman perpaduan.satey along.mmg xmengecewakan.

Cik Nur™ said...

amboii..saja buat nur teringin ni...hehehe

E'in said...

aaa sedapnye yui.. huhu

Azhafizah Md Nor said...

lama gak tak makan satay..ini pulak first time dgr satay thai..nampak sedap..kalau dekat boleh jugak try.ni jauh pulak.kecewa I

Aishah Jahirah said...

satay thai...nama pn da lain tu...nampak mcm sedap...merasa satay kajang je kat sini yui...huhuu

Putri said...

Dekat dhn aeon station 18 ke.mcm nk try je

Rizziela said...

Jauhnya nak g sampai Ipoh

Kniedaz said...

lama tak makan sate huhu

Juliet_iRa~" said...

sedapnyaaa..

tp jauh sgt nak gi uhuhuhu :(

Prediksi JITU said...

Terimakasih atas artikel yang sangat menarik dan bermanfa'at yang anda tulis ini. sukses selalu buat WEB anda...

Semangat|menulis|jalan-jalan
salam Prediksi jitu

azizah :) said...

sedappplahh satay!

Deqla Manjew said...

sedapnye.. akk dah lama x pekena sate nih.. tp x teringin pulak rasanya.. haha