tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, July 30, 2015

Dobok kini dibela oleh orang lain

Tak tahu nak mulakan macam mana, sebab benda tiba-tiba. Memang aku ada rancang untuk open adopt anak-anak kucing yang sudah membesar kepada sesiapa yang berminat, tapi tak sangka ALLAH cepatkan.

ALLAH pilih Dobok sebagai permulaan.



Gambar Dobok ketika usia 1 bulan


Ceritanya bermula begini,

Sabtu pagi 25/7/2015 tiba-tiba datang seorang anak gadis berbangsa India. Terus meminta kebenaran untuk dapatkan seekor anak kucing untuk dibela. Katanya kucing dia baru saja mati. 


Mula-mula dia nak anak kecil, tapi aku tak bagi sebab dia nak seekor sahaja.
Sebenarnya berat hati juga nak lepaskan. Kalau boleh sebaiknya ambil 2 ekor ( sebagai teman ).


Bila difikir, usia Dobok sekarang sudah 7 bulan, sudah agak remaja.
Dia sendiri pilih untuk ambil Dobok sebagai "keluarganya". Sayu hati lepaskan tapi aku fikir maybe mereka lebih baik & lebih mampu untuk menjaga Dobok. 


Dobok sayang,
Berbahagialah dengan keluarga baru. Maaf untuk segala kekurangan selama kami bersama kamu. Kami doakan yang terbaik buatmu sayang.


Saat menaip, air mata ini mengalir.
Walau ia hanya HAIWAN PELIHARAAN, tapi telah ku anggap sebagai keluargaku.
Ku lepaskan demi kebaikanmu.


InshaaALLAH doakan Dobok dalam jagaan yang sangat baik.
Jangan ada penganiayaan kepadanya & anak bulus lain.



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

7 dak comei sayang YUI:

Azhafizah Md Nor said...

mesti dia jaga dengan baik tu sebab dia suka kucing kan.

nor azman said...

Mst dobok manja kan..hehehe

azizah green line said...

comel sangat lah..

Dunia Zumal said...

Moga dobok dapat kasih sayang yang sama bersama keluarga baru...

Nurul Baidurah said...

comel nya..

Shahida Dzulkafli said...

Amin..semoga dobok akan terus sehat dan happy..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam yui,
alaaaaaaaa
sayu ja akak baca
hati sensitip kan3