tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, August 07, 2012

Malware ada di blog aku! Sape leh tolong?



Kenapa semalam tengok lappy kat rumah okay aje walau guna chrome? Skang tengok kat pejabat wujud benda alah ini? Aduhhh! Saje buat spoil mood nak bw la. Ada sesiapa leh tolong aku camne nak buang benda ni?


Mesti ramai taknak singgah blog daku selagi masalah ini tak settle. 
# Baje ko retis nak ramai singgah?


Waaaaaa! Btoi katamu Jijah. 


UPDATE : Okay, dah settle buang si "penyangak" itu!
Habis bloglist aku padam, terpaksa cari balik
Gigih!




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

25 dak comei sayang YUI:

Ardini Humaira said...

dni pun tak reti. sobsss risau gak kalo jadi cemni

Cik Purple said...

kak yui.. cp masuk blog kak yui ni oke jer? :)

dah ok ke? kalau masih bterusan, caranya, kak yui g templete > edit HTML > ctrl+ f > masukkan link yg ada malware tu mcm yg kat dlm gmbr akak tu, fastonlineusers.com kan, dah jumpa kasi delete habis dia..hehehe..

siap. :) harap membantu.. ;)

Cik Purple said...

kak yui.. cp masuk blog kak yui ni oke jer? :)

dah ok ke? kalau masih bterusan, caranya, kak yui g templete > edit HTML > ctrl+ f > masukkan link yg ada malware tu mcm yg kat dlm gmbr akak tu, fastonlineusers.com kan, dah jumpa kasi delete habis dia..hehehe..

siap. :) harap membantu.. ;)

IntaNBerliaN said...

baru dapat masuk.. dr semalam xdpt2 masuk.. malware datang menyerang yer..

Saya Disini said...

smlm sy xleh nk masuk blog awak..sbb jadi gini..nape ea..sy pon xtau

Masz Sidek said...

Semalam blog Eza Boom Boom pun macam ni jugak... nasib dpt settle... :)

shida'R said...

hehee..dah selesai fuhh~

Wanieys said...

la klu jd mcm tu camna nk buat yui..bahaya gak ni

fiza said...

Pernah kena gak.

Eca Dwinky Asha said...

kan betul..ada malware.ari tu eca masuk,mmg kuar popup tu..ingtkan browse eca yg da mslh....sbb ari tu,eca pena tgur satu blog ne,,,gtau dia blog dy ada malware...boleh pula dia osund balik kt eca,"awak,blog sy tiada malware atau apa2 virus.mungkin lappy awk atau browse awk yg ada masalah..tolong 'bersih'kan blog awak"...dia sound mcm tu,trus eca xnak da inform owner2 blog yg kena malware ne......nnti kena sound balik.kita nak tlg,dia marah kita pulak...menyampah,terus eca xjenguk2 blog tu lagi.

nasibla masalah yui da selesai.

nur anis said...

memang tension macam niu..sabar ye yui..cari bloglist tu semua pelan-pelan ye...:)

Hidayah Bach said...

adoi..akak mmg tak tau la hal cam gini..

Noraim said...

dulu pun kena malware jgk. habis template kena ubah. huhu.

cari bloglist tu sampi dapat. hehe.

cinta siswi said...

huu.. virus apekah itu??

Azee Hana said...

aah,,ade gak bukak blog yui,,keluar bende tu..

ayut said...

akhirnya..dh setel..huhuhu..truskan dgn gigih Yui!adehhh..sabar jela :)

Eza Boom Boom :) said...

syukur dear. masalah malware ni dah settle.. Hihi.

Myra Jay said...

Nanti syer ye camne nak remove..
Risau gak kalau jadi camni, mintak2 tak la ...huhuu

Aishah Jahirah said...

akak ketinggalan...smlm smpt BW 1,2 blog je....selalu kalau deteck camni remove link ke blog yg dinyatakan tu setel masalah...hehee tataw la pulakkan,kurang ilmu gak pasal ni.tunggu yui share cara2 nti la...

ikafantasi said...

blog ika pon sama gak yui..xtnteram jiwa..anyway selamat berpuasa

aTy _faRed~ said...

jangan lupe listkan akak nyer...;p

teratak hati said...

Camane blh kna malware tu..klu kena kt blog sy tk tau la nk buat camane..

azizah :) said...

hehe takpe yui..pasni ada pengalaman dah boleh remove malware :) hehe pasni boleh la share dgn yg lain..hehe

Nurul Husna Mohd Hassan said...

tak pernah kena. kalau tak pandai remove, akak delete je blog ni agaknya. hihi

izz iizza said...

x perasan lak ada benda ni masa masuk blog yui..rasa cm xde jer..ker dh ok masa tu..urmm