tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, August 16, 2012

ST 49 # = Jangan update tak kena gaya



Bila ANDA dah selamat tiba di kampung/destinasi
Tak perlu nak UPDATE kat fb,tweet,blog mahupun lain-lain


KENAPA?

Mana tahu kot-kot dalam senarai friend
atau bukan friend yang dapat membacanya
terdapat "insan-insan"
yang mempunyai pekerjaan
"merompak, menyamun dan lain-lain"
sudah get ready mahu 
serbu kediaman anda!


Nasihat kepada diri sendiri
dan yang lain
Beringat sebelum terkena
Moga dijauhkan perkara sedemikian
Amiiiiinnnn.....








guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

24 dak comei sayang YUI:

Afiq Yassin said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Daripada rakan blogger | Afiq Yassin

ayut said...

oppsss..alahai.tp bila dh kat umah tu mmg pasti ada je pkataan 'home sweet home'..hahaha.mekaseh Yui bg peringatan :)

Anum said...

setuju2

Abang Long said...

Salam...betui tu..kita tak tahu orang yg kita sangka kawan mungkin lawan akibat terdesak..

Yg paling penting..jangan tampal notis di pagar rumah kata dah balik kampung!!! huhu

Selamat Hari Raya

are_lin@yu said...

betul jgk kan manalah tau dah da yang ready nak serbu ka..hehe...

^^eKaTiKaH^^ said...

betul tu, peringatan utk kite yg sekejap lgi nak balik kampung. hii..thanks :)

Mrs Velentine said...

setuju,

Hidayah Bach said...

pesanan penaja yg baik..!
;)

Mrs Lurve said...

btl tue, jgn update yg bukan2. Selamat hari raya yui!

nur anis said...

SELAMAT HARI RAYA YUI..:)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

selamat hari raya yui :)

moga Allah melindungi kita. amin.... :)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

betul jugak tu yui....

dan kena berhati2 selalu...

‘taqabbalullah minna waminka’ (Semoga Allah menerima amalan kami dan amalanmu)

dan

selamat hari raya :)

wahida said...

betul tu...

peringatan buat semua...

eMMe said...

Yui, Salam Aidilfitri, betul tu Yui, tak yah update la bgtau dah kat kg ke kat mana2 pun.. bahaya utk org2 yg berniat utk melakukan kejahatan di area perumahan... moga kite sentiasa dilindunginya.. risau gak kan tinggal umah lama2..

AnneRaini said...

Akak takde internet lagi selepas sampai kampung...lost connection..hehe

azizah :) said...

betul tu..jenayah ada di mana2..pantang kita update status ha..

Puan Ira said...

selamat hari raya yui...bila balik sungai siput jemput dtg rumah akak

Azee Hana said...

saya x yah update..sebab memang duk kat umah je dari ari tu..umah sendiri pon x de..hehe...selamat hari raya..=)

mama aryan said...

selamat hari raya maaf zahir batin..

syiela said...

setuju.. moga di hindari la dik...

aTy _faRed~ said...

betul tu...akak sokong..:)

eima said...

betui tu ..org poyo je dok update cenggitu

shidaR said...

thanks yui ingtkan :)

Wanieys said...

peringatan yg bagus tu :)