tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, August 01, 2012

Mini Popiah Ikan Bilis Nurul Yui

- harga seperti di dalam gambar -


Sempena raya bakal menjelma, promote awal-awal macam tahun lepas. 
Mana tau, ada yang nak cuba. Time puasa leh try gak kan. Awal lebih baik. 
Kalau nak beli sikit pon leh, takde masalah ^__^


- Hanya gunakan pos laju atau leh datang amik sendiri
- Pengeposan dilakukan setiap hari Sabtu kecuali minggu pertama
- Inti adalah ikan bilis, bukan udang kepal
- 100% handmade



PM jika berminat ya. 
Kalau rajin lehla promote pada kawan-kawan tapi make sure korang rasa dulu kan? 
Hihi. TQ semua.


Owner : Nurul Yui
No tel - 019-2331810
Emel : fashanusha@gmail.com



Maklumat lanjut boleh rujuk entry ini



-----♥♥ ENTRY BARU SCROOL KE BAWAH, TQ ♥♥-----



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

119 dak comei sayang YUI:

Wanieys said...

wah yui buat sendiri ker mini popia ni....tingin gak akak nak rasa hihihihi

Cikpuan rara said...

nk rasa.tapi jauh.tgu akk balik ipoh lah eh.akk amik direct kat yui.nk rasa =)

Saya Disini said...

sedpnye tngk..teringin plak

IntaNBerliaN said...

mmg sedap amatlah popia nih.. hihii.. hubby n adik akka pun kata sedap.. sambal pun yui buat sendiri ke?

brp harga ek?... nanti2 kot2 akak tibe2 terpikir nak beli utk raya leh order.. hihii

Syazlina Khairuddin said...

wah macam menarek..nnt fikir dulu nak beli ke x..hihi

MizzTina said...

rajinnya...

Aishah Jahirah said...

rajin berbisnes...

Aishah Jahirah said...

rajin berbisnes...

eima said...

wahhhh dah terasa bahang raya

eintan nurfuzie said...

seperti tahun lepas.. akak akan mengoder yek..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

waa bisnes kuih raya.. bagus2 :)

are_lin@yu said...

wah rajinnya yui..gudluck berbisnes dear ;-)

Nyue said...

rajin yer dia...buat bisness time raya..ehehehehe..

nur anis said...

selamat berbisnes yui..:)

Myra Jay said...

Berapa RM Yui kalau nak 1Kg or 1/2kg?
Packing dalam plastik pun takpe-ringan nak pos ;)

fieda said...

selamat berbisnes yui..kak fieda mmg suka la popia mini ni..

Cik Jannah said...

yui buat sendiri ke? wah rajinnya. Akak last year pon buat sendiri utk raya, Tapi kann sedih ada satu balang tu lemau. Tak tau kenapa. Rasa geram pon ada sebab penat2 buat last2 tak boleh makan. huhu

*SiRibenMerah said...

amboi.. sempat lagi nk membuat sendiri~

Rosalia said...

wah!popia pulak :D

Masz Sidek said...

mesti sedap ni... :)

Cik Rongoks said...

sedapnye ..
tp ika xbleh makan ikan bilis. T_T

cik najihah said...

dlu pun sy slalu buat & jual..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

itu die.. bisnes women sudah membuka langkah.... gudluck sis.. hope bisnes berjaya k :)

msredcheesecake said...

Biz kueh raya pun ada... Bagusla yui ni.... Good luck ngan semua biz k...

^^eKaTiKaH^^ said...

Wah.. Nampak sedap. kite suke popiah mini nie :D

Ardini Humaira said...

lama tak makan popia cinonet ni. sedap :D

aTy _faRed~ said...

waaahhh..lame tak masuk blog awak sejak2 tak de tenet mase cotiberanak ritu..tetibe dah jadi usahawan popiah eh....:)

chemay said...

boleh bukak blogshop niee.
jual kuih rayaaa
:D

azizah :) said...

ni tak sampai jamu org makan time raya dah habis dulu dah..hehe

saffiya_aleesya @ echa said...

menarik gak ni..tak payah tggu raya pun leh order ni..buat makan2 depan tv kan hehehe

Tihara said...

sedap kopia ni..eh popia :)

CiK FizA said...

sedapnya! teringin~ huu

Nor Nadiah said...

feveret food masa raya...bookmark dulu sebab rushing nk balek..uhuks..:(

Azhafizah Md Nor said...

mesti sedap yui buat ni..jual pack ke ikut gram?berapa yui?

missha said...

antara feveret missha ni :) hehe

shida'R said...

dah tempah yes!!! xsabar nk rasa nih ^_^

Cik Anita said...

oke serius!! Yui memang sangat rajinnnnnnnnnn!!!

ieda said...

sedappp nya
akk nak beli jugak lah ..
hurmm ;)

Marya Yusof said...

As salam Yui,

Wow, bisnes popiah ye! Nampak mcm sedap je tu...alahai lama tak mkn ni...hiks... Klau dekat boleh jgk akak order :)))

anitadiana said...

wahhh..yui jadi tokei popia ...selamat berjaya ya..kak ita biasa buat yg simpul..hubby suka makan ne..

Cinta Misteri said...

Ni klau beli skang confirm tk smpi raya

aimie amalina said...

weee
kembo sy ni mang berdarah bisnesss
bagusnnye :D

Cik H.A.C.K.S said...

sy f0llower ke2380..nk p0piah free???hehehe..

teratak hati said...

Wah sy pernah jual popia mini sambal ikan..handmade jugak..penat woo nak gulung satu2, kan2??dulu jual kt ofice masa kerja putrajaya..jual tuk raya jgk..

iizza said...

sedapnya..sy memang suka ni..harga camna ni..dn berat.?

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam yui..klu kuih popia camni..camna ya YUi bungkus jgn bagi pecah klu pelanggan terima?

shera haifa said...

rajinnye yui..

wahida said...

yui buat sendiri ke ni?

cayalah!!

nn lylyn said...

sendiri yg wat ek? =) rajin

Cik Purple said...

wah kak yui buat mini popia? rajinnya.. hehe.. ermm insyaAllah nt cp pon nak order la.. ;)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hehe moon pon jual gak.. tapi popia serunding ayam laa..

my eyes for shine said...

amboi! dah berbisnes sendiri . haha

Azmi Khan said...

wah kuat bisnes....
bgs3... gunakan bakat yg ada sebaiknya...

Bulan Syurga Firdausi said...

yui nak!!!xmau beli nk yui bagi je :P heeee jht x sy...

Pn. Sheila@CC said...

rajinnyer yiu berbisnes... smg dpt byk tempahan k, dh nk msk bln puasa n nak raya mesti berbaloi....:-)

izan mama mia said...

sukalah benda nie..rajin yui bt yer..

Woofer Storm said...

rajin betul awk ni kan??semoga mendpt sambutan..amin3

#nak rasa skit boleh?hehe

gigiAriEma said...

yuyui buat sendiri ke ni? rajinnyee. :)


teringin tp jauh acanerrr..

Che Rosliza Che mat said...

Rajin betul yui berbisnes hihihi...dah dekat nak raya...ambik tempahan popia pulak ya..

Azee Hana said...

nyum,,,lapo nih...hihi

Deq's Qienz said...

yui wat sndiri kew?? utk raya ke nihh??hehee

izla said...

saya suka popia mini ni.
tapi tahun ni maybe order ngan officemate, tiap2 tahun order ngan dia.

syakirah izwanie said...

Handmade kak yui ya? Will ask my mom first. Hihihi (:

Azhafizah Md Nor said...

ape ape nanti fiza inform.nak jugak try rasa kuih popia yui ni.

Busyra Bt Takiyudin said...

sedapnya... suka popia.. :)

eMMe said...

alaa.. nape la Yui dok Ipoh, hehehe..
kalo takleh jalan kaki je rase popia tu dulu, kalo sedap baru leh beli...

anismelon said...

wah..dah mule kan bisnes dah..weee..bagus bagus..kalo nak t anis gtau erk..:)

aniswany said...

hye,singgah sini ^_^

iizza said...

ti nak sy call yer..:)..tuk raya sedap nih..

Marina said...

wah dah siap ambik tempahan dah...

fiQRa said...

berapa yui harganya? memang sdap bila mkn time raya :)

PinkUmmi said...

wah buat bisnes....bagus2 leh tambah duit poket..hehehe (^_^)

eenie minniey said...

Waaa lama xmakan mini popia,xp seronok buat sendiri..sambil lepak dpn tv..slmt berniaga yui ! ;)

Asyiqin Haulisah said...

rajinnya dia buat. hehe. :)

izz iizza said...

rasa dh dekat 3 kali duk komen kt sini..:)

x tahan tengok popia ni..

Ardini Humaira said...

cedapnyee.. lama taw dni tak makan mini popia.. ngidam :D

nana kamarul said...

Macam best je ni. Buat sendiri ke Yui? Hehehe

El-Janna said...

amboiiii^^ sedap nmpk^^

widiea azira said...

kalo makan d bulan puasa sedap nih. .muahahah

awk, jom la vote band sy. .jom laaaaaaaaa

KY said...

wah...popia nama sendiri lg, KY belum rasa kalau inti bilis, tentu sedapkan..nanti KY fikir2kan

Misz Mieza said...

Woo! Kuih raya wajib ada nih.. Yui duk mana ekk? Macam nak try ar..

merahitujambu said...

kalau mkn ni mesti x berhenti

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

pandai segalanya la yui ni...

p/s: tikaq macam kat umah is.. leh geng... dapat berkat pandai buat kuih cam nyui.. (^___^)

Amy Farhana said...

wahhhh , blaja kat KKSS jugak ker ? eyh .. salam kenal yeww :)

Prettywrite said...

tengok popia ni terus rasa lapar..lama tak makan..elok promote awal2 senang nak tempah kan..

TwIstiEs*meSti Mau* said...

tester xdok ke???hahaha ;))

NOOR FATIN said...

wahh best2!! ;)

iqa said...

bila nak raya mmg gini?
hahahha

nini said...

wah macam sedap aje.....=D

ainraus said...

alaaa. ain suka inti serunding. :)

ummiarissa said...

sana sini orang dah mulai promote kuih raya ni...tinggal sediakan duit je lah ni..

Nasuha said...

dh lma tak merasa popia ni..

Nurlyla said...

wah, sedap2 ni :)

kocix! said...

nak free!
hehe
sedpnyerrrrr

rafflesia said...

nampak menyelerakan.. nyum2..sedapnya.. kak, nanti kalau tetiba syieda nak order selepas raya ke, kak amik order tak? yela, kuih macam ni, tak kira musim nak makan.. :) tambah2 bila raya ka, lagi dapat banyak order :)

sea_lavender said...

ske makan popiah kecik ni... tahun lepas raya tlg lec jual2 kt kampus.. tahun ni mcm nk bidang bahulu la plak hehee ;D

Salam Ramadhan bakal mnjelang tak smpai 5 ari lagi... moga kedatangan bulan ni memberi p'hijrahan diri ke arah lebih baik dalam mendapatkan redha Allah dunia dan akhirat :) Insya-Allah.... moga kita dapat bertemu Ramadhan.. Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan ;)

ஜ miss klanika ஜ said...

semoga terus sukses yui dgn bisnes !

onie said...

wahhhhhh,rajinnya dia :D

Cik mama said...

sedappnya popia, cik mama tak pnah beli, coz MIL buat busines kat kg, s'moga sukses yerr.. ^_~

cik mama nak try resepi aiskrim goreng dan jumpa kat sini, dan
follow sini juga.. ^_~

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

http://liyana-fauzi.blogspot.com/2012/07/segmen-blog-aku-uniq.html

YANA TAG AWK:D

Mishter Izwän said...

wahhh . da ade bisnes la skrng .
good luck :D

Cioccolato World said...

popia mcm sedap ni

nak hadiah dari dieya jom baca ini
http://www.dieyaworld.com/2012/07/dieya-nak-bagi-hadiah.html

Myideakini [dot] com said...

Assalamualaikum...Wau mcm sedap je...hu3...BTW MYideakini singgah & follow blog Nusha ye..Siap copy banner link lagi masukkan dalam blog MYideakini...Jangan lupa singgah & follow blog MYideakini ye lepas ni...

www.myideakini.com

Bulan Syurga Firdausi said...

yui, syahrul da email kat yui payment slip :) kalau ada silap boleh bagitahu syahrul la erk ;)

profmie said...

mcm sedp je..ehheehe

Juliet_iRa~" said...

wahh yui bisnes kuih raya pula..hehe..

yui buat ke mak yui ni..hihi :)..

kalau dkt nak gak rs..hukhuk

CintaKhadijah said...

rajinnye die...:)

Pondok Usang said...

wahh... bisnis... Salam Ramadhan dan selamat berpuasa dik... =)

TiranaAduka said...

salam....
Popiah satuh.!!!!!!!!!
nak buat berbuka nanti

cik yuyu said...

pandai die buat ye..

ieda said...

wahh menariknya dikk
kalau dekat nak juga order ;))

Bulan Syurga Firdausi said...

rase nnt da buke pose syahrul bgth :) tp yup ade pecah sikit yui boleh tambah bubble lg..

nashina rika said...

Hye hye sinnggaah cni bace entry :)))


sy tinnggal jejak cni

http://hellonashina.blogspot.com/

Cik Muda said...

yui, termasuk wang pos ke tuh rege nyew??

smilenajah93 said...

akk ! belanja ahh ~ hehee ...


P/s : gambar mana kak ?

Lyaa Suriany said...

wah.
bagus smangat business. keep it up

Mia Meymi said...

time raya mesti ada popia ni..hehe

♥ sitifarhana ♥ said...

dah la bebakat,rajin pulak tuu..best2! hehe

man said...

berapa 1?