tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, July 12, 2013

Bolehkah entry makan minum semasa berpuasa?

Entry ini aku saja up memandangkan sebelum ini kebanyakan entry aku mengenai makan minum. Tak kisahlah singgah makan, saja membeli, saja mencuba. 


Maka......


Oleh kerana sekarang bulan Ramadhan, bulan berpuasa, agaknya takpe tak up entry tunjuk makan minum semasa masih waktu berpuasa? 


Bukan apa. Kot-kotlah ada yang nasihat janganke, tak elokke, tak sesuaike. 


Jadi taknak buat orang terliur plak. Tapi kalau iman kuat, hati kental insyaALLAH takde apa-apakan? Hihi.


Bukan apa, aku macam gian nak kongsi resepi mudah yang dok ada ni. Haha!


Boleh ke tak boleh kawan-kawan?





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

28 dak comei sayang YUI:

Kakzakie said...

Kakak dah selalu berpuasa Yui. Apa lagi setiap Isnin/Khamis dah lali tak ada rasa apa.

Cuma makruh jika N3 kita itu membuat ada yg terliur itu saja...

wawa syaida said...

kalau wawa, xkisah pun baca entry bloggers lain yg share entry makanan time bulan puasa ni... suka tengok dan lagi best kalau bagi resepi sekali:)

Myra Jay said...

Rasanya tak ada yang terliur tahap goyah iman kot Yui..
Akak pun ada je up entry makan2 :)

^^eKaTiKaH^^ said...

yang kite tahu, makruh je kak. hee

izan mama mia said...

sokong komen kak zakie tuu, kalau makhruk,,, tak elok jg kan, kongsi je resepi, tapi jgn letak gambar,,ehe

Nurzakiah Hanum said...

x kisah je

beta kupu said...

Eh ok je la Yui....mna tau resepi tu bley wat msa nak bebuka nnt ;)

Deqla Manjew said...

sekadar nk berkongsi resepi apa salahnya.. tp x dinafikan mmg entri mkn ni mudah buat org terliur.. apa lagi bulan puase ni...hihi..

are_lin@yu said...

hihi klu psl hukum xtau sgt yui..

Shakira Pathi said...

Cuba kak yuo tanya ustaz ke ustazah ke :)

Amirul Ramli said...

gambar je takpe kot.. sebab tak dapat bau.. kalau g bazar tu lg laa.. semua bau masuk hidung. tu yg tak tahan. hehe.

nabila zaremi said...

Boleh rasanya selagi tak mendorong org yg baca tu buka puasa..lagi pon entry pasal mkn nie bagus..boleh bagi idea nk masak apa berbuka nanti...........

Cik Puan Rara said...

hahahaha xde apa lah.terliur kejap je.pas tutp pic,hilang lah terliur tu.hehehe

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hmm bagi moon xkesah je...

kalau share resepi tu, lagi laa xkesah..sbb boleh laa cedok idea situ nak masak apa kan... hehe

AnneRaini said...

share je..ngade sgt kalo terliur smpi berbuka tu..

Kniedaz said...

akak tak kisah pun
suka juga tengok makanan dan resepi
mana tau ble cuba hehehe

Amirah Adnan said...

kongsi resepi je kak.. gmbr jgn up..hehe

Mimi Azirah said...

sokong ngan Kakzakie...xde mslh pun cume jatuh hukum makruh bile menyebabkan seseorang tuh terliur...

anitadiana said...

tak kesah kak ita ok aje....mana lah tahu boleh buat buat idea menu nak berbuka ke?

azizah :) said...

alaa kalau kongsi resepi bagus la.. mane tahu leh jadikan utk juadah berbuka puasa..

tp kalau jijah xleh tgk makanan..lapar! biasalah mak bunting yui..huhuhu

dear xila said...

kami tak kisah? ce tnya ustaz AI.. hehe

diana said...

tulis je..pedulikan mereka2 yg terliur itu..hahaha...

Kesuma Angsana said...

For KA ok aje !

Fifi Nadhrah said...

fifi steady je..

eima said...

suka hati lah aku ok je

Cik Nur™ said...

kongsikan je yui..
untung2 boleh kami cuba,..
hehehe

bulan puasa ni mmg kering idea nak masak..

ayut said...

rasa pernah tbaca ckp tak elok sbb waktu bpuasa.tp skadar niat nk share resepi takpela..nnt kan time buka blh masak jgk..mgkn lgkh baik post mlm.. :p

ros_reeza said...

bagi Ros tak ape.. sekadar nak berkongsi resepi kan.. lagipun dah biasa puasa sunat.. tapi, kalau bab hukum tak pasti..