tentang
banner
tutor
fb
home

Saturday, July 13, 2013

Bazar ramadhan yang best area Ipoh

Memandangkan aku bermastautin di Ipoh hari biasa jadi nak kongsi antara bazar ramadhan yang best di Ipoh, Perak. Bagi aku best tapi tak tahulah bagi orang lain =)


1) Stadium Ipoh Perak

2) Medan Gopeng Ipoh

3) Greentownmall Ipoh

4) Taman Desa Aman, Pengkalan


Untuk mendapatkan nasi kerabu terbaik dari kelantan { entry dan gambar }, korang boleh pergi di bazar Taman Desa Aman. Harga memang terbaik!


Untuk dapatkan pelbagai kerabu piurrrr dari Thailand, korang boleh pergi ke Greentownmall. Ada pasangan suami isteri berniaga di situ.


Ayam percik, ikan bakar dan lain-lain boleh survey di mana-mana bazar. Memang ramai berniaga.


Oh ya, ingat! Jangan sampai membazir beli macam-macam padahal tak habis makan. Kawal nafsu, kawal duit anda. Ingatan untuk diri sendiri juga.







guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

22 dak comei sayang YUI:

Shakira Pathi said...

Saya pergi bazaar dalam kawasan UiTM SI jea :p

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Yui,kat pengkalan tu ada gak pegi...best gak.Klu g stadium...mmg xlarat ooo...ramai sungguh org,nk parking pon payahhhh

Syazana Zainn said...

Tahun ni tak ajar diri pi bazar.

Takde bazar
Takde air ais
Takde bazir

hihi, harap2 berkekalan lah :P

man said...

saya x g bazaar pun..sbb suka mak masak lg..hehehe

Tihara said...

bestnya kerabu dari thai tu yui :)

ishy77 said...

beli karipap je.sedap pulok.rase nk mengulang hari..aisyehh

^^eKaTiKaH^^ said...

mesti macam-macam ade kan? ehhe, meriah dgn pelbagai jenis makanan :D

Nisah Idham said...

ermm sejak akak kawen dh jarang2 pegi bazar ramadhan kat Ipoh, tp bile balik berkesempatan balik ketika pose, mesti tak lepaskan peluang nk pergi kat stadium.. hehhe tp biasa akak pegi kat Taman Kledang punye je, sebab dkt dgn umah hehhehe ...

Rosmiza Ali said...

Tahun ni malas giler nak ke bazaar.. Biasa kalau puasa dengan famili FIl memang hari2 ke bazaar.. Kalau ikutkan mmg tak minat sangat nak bersesak2 ke bazaar ni.. Tapi dah mmg stail diorang beli juadah kat bazaar. Jarang masak.. Huhu..

wawa syaida said...

dulu masa study dekat tanjong malim...dari butterworth selalu turun kat stesen bas medan gopeng...tp tak pernah tau pun ada bazar kat sn time bulan ramadhan :)

azizah :) said...

beli jangan sampai membazir yer..

ayut said...

ada gaya yui g survey stiap tmpt ni...hihihi ^^

zulhilmi tempoyak said...

kat KL pulak pls... ;p

MaYa MustWany said...

salam ramadhan yui..

eintan nurfuzie said...

semenjak idup diperantauan.. ewah.. berbuka dengan mageee jeeee.. huhuhu

http://www.nurfuzie.com/2013/07/please-la-stop-guna-bahasa-begini.html

are_lin@yu said...

hehe stkat skrg klu g param bli nsi ja..thn ni nafsu mkn krang skt.hihi

IntaNBerliaN said...

akak setakat ni x g lg bazar.. msk je :)

Cik Nur™ said...

setakat ni, nur belum pernah pergi bazar ramadhan...

hatiku berwarna warni said...

teringat lak zaman poly..

lagi2 medan gopeng punya..

Deqla Manjew said...

owh jauh2nye.. x dpt la nk pegi.. hihi

Nadia Johari said...

dekat sini pun ada...hehe

ros_reeza said...

kalau gi bazar memang semua nak.. last2 bila time berbuka, air je lebih :) makanan pulak tak habis.. huhu.. betul, elakkan pembaziran!