tentang
banner
tutor
fb
home

Monday, July 01, 2013

Review : Bedak sejuk Tanaka

Sebelum ini aku up entry fenomena bedak Tanaka. Aku yang taknak ketinggalan nak rasa fenomenanya pun turut beli bedak Tanaka. Terus grab yang 110gram. Puas hati besar gedabak! Hahaha.




Ambil bau limau. Sedap je baunya. Rasa macam guna axion. Hihi. Dah 3 hari pakai. Sebelum tidur aku pakai dan bangun pagi baru basuh.


Alhamdulillah, okay dengan muka aku. Bila basuh muka, rasa macam lembut struktur kulit muka. Ini tak klentong ya. Ujikaji ke atas diri sendiri. Ibarat kita tak payah pakai foundation pagi itu.


Sehinggakan mak dan abah aku try. Siap suruh order lagi! Apa lagi, bedak aku ditinggalkan di SS untuk mereka pakai. Berkorban untuk mak abah. Kui kui.


Bedak ini juga boleh dijadikan foundation tapi aku taknak. Cukup sekadar pakai malam. Siang masih setia dengan safi & pixy.


* Lain orang mungkin lain kesannya. Aku beli tak sampai RM 20 termasuk poslaju.


Update : Inilah yang Nora Danish guna 
tapi dia dah rebranding rasanya
Sama ja ( kata peniaga itu )




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

30 dak comei sayang YUI:

Rapunzeel Cikilolo said...

jd kan foundation mcm malu lak lps tu...

haha!

beta kupu said...

Yg ni ke yang nora danish pny produk tu Yui?

ros_reeza said...

ada jugak tengok kt FB. ramai yg promote..

diana said...

akak pun masih pakai..memang bagus la..kulit jadi bersih kan??sekarang ni tetiap malam pakai..anak2 pun akak bagi pakai.nak kata dia bagi cerah tu tak la tapi kulit jadi tak kusam ..tu yang best nya..

diana said...

akak pun masih pakai..memang bagus la..kulit jadi bersih kan??sekarang ni tetiap malam pakai..anak2 pun akak bagi pakai.nak kata dia bagi cerah tu tak la tapi kulit jadi tak kusam ..tu yang best nya..

Syazana Zainn said...

eh tak sampai rm20?

O___O

kite tgk rata2 jual sampai rm30!

beli kat mana?


share la hihi

Shakira Pathi said...

takut pulak nak pakai bedak macam ni :)

Rosmiza Ali said...

Tak pernah tengok lagi sebenarnya bedak tanaka ni.. Ni la 1st time tengok.. Hehehe..

Deqla Manjew said...

serius x penah dgr, apatah lagi tgk kat mana2..

BUNDA a.k.a KN said...

assalam, yelah bunda pun ada tengok ramai promote kat fb...

wawa syaida said...

bestnya...kalau pas basuh rasa lembut tu memang best...sebab wawa selalu beli mask tempek kt muka tu...pas basuh mesti rasa kulit muka lembut....time tu wow rasa bestnyyyyya
maybe boleh try jugak bedak tanaka ni :)

Umie Artoqiemie said...

wahhh. baru tadi kedai depan rumah jual bedak ni.

Kniedaz said...

Yui beli kat mana? kalau pakai, kulit jadi kering tak YUi?

Sally Yatiey said...

beli kat mana kak? teringin nak try jugakkkk ^_^

fathiah said...

beli tak mane ? nak try jugak

Rara Nasiha said...

Ni macam pakai bedak sejuk biasa tu ke?

Cik Nur™ said...

Haa..mmg best,,
Nur pun pakai mlm2.. :)

izan mama mia said...

bolehlah cuba nnt...femes bedak nie sekarang

eima said...

aku nk terpengaruh dah ni ..kate nk cantek utk suami kan ... ai kan nk kertu dah nni .... huhuh

ikafantasi said...

yui, lg sminggu review lagi ok

Myra Jay said...

Akak setakat ni masih setia dengan Bedak Arab :)

Lgpun tak reti pakai bedak sejuk ni ;)

J.Syazwana said...

alamak macam best je.

aah nora danish dah rebranding bedak ni. tapi same je.

cume org guna gambar die tanpa kebenaran. huhuhu

nur anis said...

Sekarang memang femes giler bedak ni...

azizah :) said...

macam2 fenomena bedak pula sekarang ni.. takut nak cuba macam2 produk..

MaYa MustWany said...

mas mula2 tak tahu, tapi 3hari lps akak mas mai,posmen hntr brg..bedak ni ghupernya. katanya dia ok n sjuk je dia pakai. mas nk tgk sbln dlu, klu ok..mas pun nk try la kut

mazidah binti mansor said...

Beli jerrr kt kedai myanmar
110 grm baru 5 hengget

elyna mirsada said...

sy pakai baru sekali nk try muka rs pedih je..

najihahfara said...

teringin nk try tapi takut huhu. beli kat mana kak? murah nye

Anonymous said...

mazidah murh nya...tolong belikan boleh...

Norshyla Mohd Nor said...

Saya ad jual rm15 110g tp kalau pos rm20 la minat leh contack fb sy
nor.shyla@facebook.com