tentang
banner
tutor
fb
home

Sunday, July 07, 2013

Kadar poslaju Malaysia yang palsu

Benda ini aku nampak dari minggu lepas. Pakat dok share kat FB. Pelik juga sebab aku buat poslaju masih pada kadar yang sama. Tidak seperti yang digembar gemburkan naik harga.




Ikutkan gambar naik harga RM 1 dari biasa. Padahal harga untuk bawah 500 gram masih RM 6 & RM 9/RM10. 


Dan ada yang bertanya terus pada Poslaju dan jawapan mereka adalah " ITU PALSU KERANA TIADA PENUKARAN KADAR HARGA".


Berhenti share benda tak betul. Membimbangkan peniaga dan pelanggan sahaja.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

12 dak comei sayang YUI:

trah zain said...

Ye ka? Esok nk g post 2 kotak., xtau la kena bpe nanti, first time buat keje post mengepost Ni..huhu

Diya Hanun said...

agak2 kalau post pergi luar negara mahal tak..hehe

Shakira Pathi said...

Tu la akibatnya tak tau perkara sebenar

^^eKaTiKaH^^ said...

a'ah la kak. kite pun baru pos barang, kadar masih sama

Cik Muda said...

tak rajin guna la plak pos laju ni... tak tau pun berapa kadar dia... lau kene tipu pun mmg idup2 la kne tipu.. huhuhuhu~

are_lin@yu said...

alhamdulillah nasib xnaik kan.hehe

Che Rosliza Che Mat said...

Akak jarang guna pos laju...

azizah :) said...

jijah nak pos brg2 ni.. masih kadar yg sama kan..hee

IntaNBerliaN said...

a'aaa akak pos pun sama je... dorg ni mmg suka nk share gtau itu naik ini naik... nak bg org marah2 bising gaji sikit brg mahal...

Deqla Manjew said...

ish.. ada pulak sesuka hati kata kadar pos laju naik..yg kite pulak dah mula la nk mrh2 kalo dgr ada kenaikan harga ni..haha

Cik Nur™ said...

siapalah buat cerita kata kadar pos naik harga tu eh

ayut said...

FB punye pengaruh..huhuhu..smua nk di share..tak tahu btul or tak dah share -_-"