tentang
banner
tutor
fb
home

Monday, July 01, 2013

Kesesakan lalulintas

Harini perasmian di Balai Polis Sg Siput (U). Makin besar dan luas kawasannya. Jadi, keadaan lalulintas menjadi kelam kabut sedikit.


Al-maklum sahaja, arahan lampu isyarat tidak terpakai jika terdapat polis trafik yang mengawal lalulintas. Dari Sg Siput (U) hinggalah sampai kawasan Klebang, di situ kurang lancar.


Dah lebih 3x lampu isyarat bertukar warna, langsung tak bergerak bahagian aku untuk ke Ipoh. Terdengar suara-suara yang mengeluh. Tak salah sebab semua pakat kelam kabut nak pergi kerja. Tak memasal kad merah pulak.


Aku? Eh takpe lagi. Aku masuk kerja pukul 8.30 pagi. So rileks brader! Hihi.


Sepanjang perjalanan nampak banyak kereta polis, motorsikal polis yang mengiringi pegawai besar dari merata daerah mungkin.


* Aku tunggu hingga pukul 12.00 tengahari, takde juga pemenang lapor diri, cabutan untuk pemenang lain akan ada. Sabar menanti ya. Dah 3 hari.


Jemput baca entry penuh { sini }
Rasa sebelum Ramadhan, order sebelum Syawal
=___=




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

14 dak comei sayang YUI:

KY Atie said...

akk paling tak suka kalau sangkut lalulintas ni heee

Eza Boom Boom said...

hati-hati di jalan raya dear. biar lambat asal selamat :)

Cik Puan Rara said...

kalo kat KL ni.dh lali dh yui =(

Mimi Azirah said...

i is x suke kalo sgkut dlm jammed..nyampes...

NM02 said...

sesak ramadan lagi parah! bertabahlah.. hehehe

Kakzakie said...

kadang kalau guna polis trafik yg tak best tu kalau tak adil - kita dok menanti tapi tak jalan-jalan mestilah geram..

Syazana Zainn said...

paling benci kalau stuck kat jam ni

kite pernah stuck, dah la dah lambat masuk office, sampai menangis dlm kete sbb sangkut

:(


Shakira Pathi said...

Ipoh pun dah nak sesak macam dekat KL :)

wawa syaida said...

betol...bulan puasa nanti lagi parah jam time balik keje ni

Rapunzeel Cikilolo said...

jammed?

sabar je la...

eima said...

sape la org yg bertuah tu kan ...

Deqla Manjew said...

jammed merata2 skng ni.. bulan ramadhan lagi la.. berpusu smua nk blk cpt berbuka di rumah... huhu

Cik Nur™ said...

balai polis baru....
sini pun baru jugak..dah rasmi dah..

azizah :) said...

emm kat sabah ni jemm xpayah nak cakap dah...sabar jelah..huhuhu