tentang
banner
tutor
fb
home

Monday, July 22, 2013

Tempahan Mini Popia Ikan Bilis Nurul Yui dibuka



Alhamdulillah sempena hari Jumaat yang mulia ini, aku buka kembali order untuk Mini Popia Ikan Bilis Nurul Yui. Sama macam tahun lepas { entry }. Oh ya, harga masih sama. Masih tiada perubahan. Jadi jangan risau ya.


1) Berapa harga mini popiah yang di jual?

Kalau diikutkan, harga bergantung kepada berat mini popiah okay. Berikut senarai harga dan berat yang ada.

a) 500 gram - RM 22.00 ( bekas plastik )
b) 200 gram - RM 9.00 ( bekas plastik )
c) 100 gram - RM 4.50 ( paket )


2) Bagaimana cara penghantaran?

Korang boleh datang ambil sendiri pada aku ( Sungai Siput / Station 18 Ipoh ) atau boleh bayar RM 9 ( semenanjung malaysia ) dan RM 13 ( sabah sarawak ) untuk kos pos laju bawah 500 gram. Hanya POS LAJU yang digunakan kerana itu lebih selamat okay. Daku tambah guna bubble wrap dalam & luar okay.



Baca : Kenapa harga poslaju Yui tetapkan sebegitu 
( entry }


3) Bagaimana cara nak tempah?

Kepada yang berminat, diGALAKKAN untuk telefon atau mesej nom hp aku, 019-2331810 untuk respon segera. Boleh juga email fashanusha@gmail.com tapi takut lambat balas la ya. 


4) Bagaimana cara bayaran?

Apabila korang dah setuju nak beli, dah pilih mana patut, akan aku bagi nom akaun CIMB/MBB untuk urusan pembayaran. 


6) Bilakah waktu penghantaran dilakukan?

InsyaALLAH setiap hari Sabtu kecuali minggu pertama akan aku pos. Kalau tidak pon hari Isnin. Mini popiah aku buat time aku balik ke SS okay. Jadi, order dan bayaran perlu dibuat sebelum petang Jumaat.


7) Siapa yang buat mini popiah?

Ini adalah hasil tangan dariku dan juga mak aku beserta bantuan adik-adik. Kami akan buat bersama. Kira lenguh bontot pon bersama lah. Hahaha!


Okay, itu aje kot maklumat yang perlu korang tahu. Ada apa-apa pertanyaan, mesej aje aku. Takpun tinggalkan pertanyaan korang di entry ini ya. TQ semua.



CONTOH : Order 19 Jun 2013 
Akan dipos minggu seterusnya Sabtu 29 Jun 2013
Order & bayaran seminggu awal dari tarikh dihantar


- ORDER SENTIASA DIBUKA HINGGA TARIKH TUTUP DIUMUMKAN -





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

50 dak comei sayang YUI:

^^eKaTiKaH^^ said...

kuih fav kite nie. nanti kite msg akak erk bile nak tempah :D

- AZIE - said...

wah rajinnya yui...akak dulu popia nie suka wat simpul kasih

Kesuma Angsana said...

wah dah buka jualan semula dah yer !

lynndamya said...

wah sedapnyer ! sedapnyer ! hahaha :D

AnneRaini said...

akak nak try ler..nnti akak msg. tgu gaji amsuk dulu..huhu

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

semoga berjaya dalam bidang yg diceburi hehe...

mesti sedap ni kalo yui yg buat

izan mama mia said...

wah bisnes raya..mg makin untung yer yui..

Syazana Zainn said...

nak order lah.
bila buka order?

bleh je amek kat tesco tu hihi
nnt bleh deting2 ke kan
:D

azizah :) said...

order jangan tak orderr! moga terus berkembang bisnes yui..

boni kacak said...

wah.. nampak menariklah tu..hehehe

Syida Rasyidah said...

yang ni tempahan untuk raya ke?

Hijab Valley said...

Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Banyak koleksi tudung2 dan shawl2 yang menarik dari HV collection. Harga yang ditawarkan murah dan berpatutan. Jangan lupa follow juga ye..

Terima kasih =)
http://hijab-valley.blogspot.com

Cik Nur™ said...

Serunding ikan bilis ye...
Sedap tau..ralit je makan...
Nak buat mmg lenguh..hehehe

Deq's Qienz said...

ermmm dah ramai ke tempah gan yui??

are_lin@yu said...

wahh nak raya nti kn..ssuai nk jmu org.hehe..gudluck yui..

sea_lavender said...

wah da suasana raya~ heee dlu pernah tlg lec jual ni.. rindu la..

ieda immi said...

tu diaaa
ianya bermula ;)

ros_reeza said...

ni kalau makan ni, sekejap je habis...

[sutera kasih] said...

good luck bisnes yui ! :)

Hariz said...

Dah ramai yang mula berbisnes :P

http://profhariz.com

Nora Karim said...

susah juga nak jumpa popia isi bilis ni... selalu org jual serunding ayam/daging...

Pykaa Pdott said...

Pyka pnah buat simpul kasih jgk guna inti bilis n serunding ayam . Sedap jgkk .

Amanda Suria said...

Good luck nuyui....

azi nur said...

ala sedapnyeeeeeee....

Nory Zoulkefle said...

sedap jugak ni...
Abi akak pon suka..nnt nak tanya dia, nak beli tak...hehhe

boni kacak said...

pergh... nampak sangat menarik tu :)

merahitujambu said...

ramadhan bakal menjelama..rezeki tambahan harus di cari..good luck

jaakechik said...

semoga bisnes bjln lancar nyui....

rajin nyui buat popia yer.... syabas!

diana said...

lenguh bontot pun masyuk tau..heheh

hana hadi said...

bisnes2.. bagusnya

man said...

menarik jugak.hehe

Arina Shamsul said...


assalammualaikum :)
datang dari segmen deqla :) done follow :)

mudah2an bisnes diberkati Allah dan berjaya :)


jaakechik said...

jaa singgah sebentar pagi ni... datang dari blog deqla... hihi...

Nisah Idham said...

Salam Ukhwah..
Nurul, akak dtg dr segmen Deqla..


haaaa ckp pasal popia mini ni kan, akak punye peberet ni, agak2nya same tak rase cam simpul kasih ? hehhehe

wahida said...

all the best yui!!

Norhasniza Khalid said...

tekak rasa teruja.. sedap tu

nadia farahida said...

sedapnyaaaa
rajin yuuuu buat bisnesss
semoga bertambah2 maju yangg :)

zulhilmi tempoyak said...

best of luck yuyui...

:)

ct kektus said...

bestnye pandai buat. dah boleh berbisnis. kite reti makan je ni ha. hihihii

Ena's Stories said...

my feberet tuh...gud luck dear

Nadia Johari said...

wah nyum2

Rose Azadir said...

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

Nisa Greennnpanda said...

rjin yui niaga mcm2...hihi~..
moge bisnes maju ye..

syiela said...

moga biss maju :)

Ibu Lala said...

Tgk pun dah terliur

:: Cik Viva :: said...

wah..untungla..all the best =)

Amanina Mads said...

sedapnya..hehe
fav tu

syafiqakarim said...

huiyoooo. moga bisnes baik baik ja

Nur Zulaikha said...

semakin maju nmpknya perniagaan yuyui :)

- G C - said...

sedapnya.. rajinnya berbisnes..