tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, July 02, 2013

Ubat spray untuk selsema - Afrin Nasal Spray

Member opis ada selsema sebelum ini. Datang pula customer seorang nurse, dia cadangkan beli ubat spray dalam hidung untuk kurangkan selsema.


Disebabkan aku pun tak berapa nak sihat, laju aku cari di Watson. Ada macam-macam jenama. Aku pilih yang harga bawah RM 20. Lagipun nak test keberkesanannya.


- sarapan bersama susu -


Hanya perlu spray di kedua belah hidung waktu pagi dan malam. Kalau tersumbat, elok benar pakai ini. Macam bagi lega sikit.


Harga dalam RM 18. Boleh cari di Watson. Ubat spray ini tidak mengantukkan anda ya.


Bagi aku ubat spray ini okay. Korang cubalah juga nanti jika terkena selsema.


Jemput baca entry penuh { sini }
Rasa sebelum Ramadhan, order sebelum Syawal
=___=


guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

17 dak comei sayang YUI:

Qashmere said...

Macam saya punya je nasal spray...tapi untuk resedung

Kakzakie said...

Kakak dua hari lepas memang demam sungguh sampai tak boleh baring hidung sumbat. Kalau kakak tahu beli ini kan bagus...

Masya said...

ni dr budak² umur 6 tahun blh guna tak?? sampai umur dewasa ker?? atau dewasa sahaja??

eima said...

nasal spray tu ... kadang tu utk kawalan alahan ... anak aku pakai nasal spray cam ni jugak la tp utk sinus ....

better guna nasal spray dr ubat yg mengantuk ..huhu

Myra Jay said...

Adik akak 2 2 org selsema dan memang diorang guna jenis spray camni lah..

tp diorang resdung sama so lmbt skit kesannya :)

S.n.Fariza said...

untuk baby boleh tak?

Umie Artoqiemie said...

tak pernah lagi try..

E'in said...

mmg bagus ea yui? t ein nak try laa.. jage kesihatan yunk... :)

ros_reeza said...

tak berani nak try.. sebab ada lelah..

Deqla Manjew said...

deqla kalo rasa nk selesema tu, laju je sapu minyak angin kat idong.. lps tu x jadi selsema.. haha.. kalo terlmbt sapu tu , naseb la..terpaksa hadap la selsema tu.. hoho...cuba yui test try sapu mintak angin pulak.. ;p

J.Syazwana said...

selalu jugak kene selsema ni sebab ade resdung kan. huhuhu

Sally Yatiey said...

Tak pernah tahu pun ada ubat spray macam ni.. hee

Kesuma Angsana said...

tq share info ni yer !

are_lin@yu said...

mnrik.ayu bru tau ni..blh lah cba pasni ;-)

Cik Nur™ said...

boleh cuba nanti ni...
Nur kalau selsema teruk..huhuh

azizah :) said...

kalau selsema teruk leh la kot..tp xtahu la apa effectnya nanti..

better secara manual je maksudnya xpyh guna ubat apa2.. minum air banyak.. hidu air panas yg mengelegak tu..lama2 t hilanglah..

MaYa MustWany said...

spray??err xpernah lagi tapi ok ke?tak perit air masuk idong?err blurr sat..