tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, October 24, 2013

Cara mudah untuk semak no pendaftaran SSM sesebuah perniagaan


Jika anda membeli atau cuba untuk memasuki dunia perniagaan terutama secara online, pernah tak anda terfikir untuk semak terlebih dahulu no SSM perniagaan berkenaan?


Kadang-kadang tak semak pun kan? Kalau tak jadi apa-apa alhamdulillah. Jika terjadi? Mohon dijauhkan. Di sini daku nak kongsi satu info cara mudah untuk semak status SSM.





Follow sahaja step yang diberikan. Tak perlu nak login bagai. Isi sahaja. Aku sendiri dah cuba dengan masukkan no ssm perniagaan Nurul Yui Collection. Alhamdulillah maklumat itu betul!


- hasil setelah aku cuba -


Sekarang banyak sangat penipuan. Nak mudah dapat duit. Moga dijauhkan dari kita. Amiiin.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

14 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

great

Cik Itah@RRP said...

thanks for sharing yuii :)

maszmadi said...

ha.. lpas ni bleh arr semak kpd shopper online yerk.. hihi

beta kupu said...

aah la yui, mmg xterpikir nak semak kat ssm dlu sblm bli on9...cuma slalunya tgk komen2 org yg dah bli b4 ni...tq for d info

ros_reeza said...

moga dijauhkan dengan peniaga yang menipu.. macam-macam kes dah ada sekarang ni.

Deqla Manjew said...

nice info dear.. ;)

E'in said...

huishhhh... baru tahu nie... huuuuu

J.Syazwana said...

thanks yui! hihi. senang nak semak :D

Masha Meisters said...

nice sharing :-)

Azhafizah Md Nor said...

sekarang makin mudah kan..semua di hujung jari :)

azizah :) said...

kpd blogshop semua kena take note ni..

Shida Radzuan said...

mantap yui..inshallah kalo shida nk buka dn dftar ssm blh refer yui :)

ayut said...

skrg mmg byk yg bt online bisnes...tp klu yg berdftar tak byk....kena tgk jgkla testi org rmai..

Hayati Hamdan Syaiful said...

sekiranya peniaga online yang berdaftar dengan ssm menipu, apa yang perlu di dilakukan??