tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, October 01, 2013

Bagaimana nak mula sebelum atau semasa join NMGnetwork

Rasa was-was dan syakwasangka adalah perkara normal. Tambahan bagi mereka yang banyak kali "terkena", curiga itu pasti wujud.


Tapi bagi mereka yang telah mencuba & alhamdulillah berjaya, sudah pasti perkara sebegitu harus dikongsi dengan harapan mereka juga bakal lebih berjaya dari kita.


So sekarang, aku nak bagi info/cadangan/tips sebelum atau semasa anda nak join NMGnetwork


1) Tanya seberapa banyak soalan yang boleh. Biar soalan logik bukan ikut sukahati
2) Yakin & percayakan diri sendiri dahulu baru yakinkan orang lain
3) Mohon bantuan dari mereka yang lebih berpengetahuan atau berpengalaman
4) Jangan berfikir negatif terlebih dahulu sebelum diri sendiri cuba
5) Berusaha & ikut apa yang telah diberikan/dicadangkan
6) Jangan cepat berputus asa terutama ketika melayan pertanyaan orang
7) Tekun dalam apa yang dilakukan
8) Bertanya jika kurang pasti
9) Pastikan anda add friend supaya mudah berhubung
10) Simpan segala transaksi atau bukti untuk dijadikan rujukan


Bukti setelah sebulan sertai NMGnetwork
{ bukti }


Apa yang aku boleh bagitahu, semua ini atas kehendak sendiri. Yang nak berjaya diri sendiri juga. Pedulikan kata orang. Bukan tidak ada anasir negatif tapi kita hanya buat tak endah dan teruskan cara kita. Jangan kita was-was.


InsyaALLAH, jika niat kita baik, baik juga hasilnya. Tak dinafikan, entah sampai bila benda ini ok berterusan jadi peluang yang ada kita ambil dan cuba sedaya upaya. Capai apa yang kita nak sebaik mungkin.


Satu je yang aku ingatkan selalu pada diri sendiri, jika ALLAH benarkan, ia tetap terjadi. Dan jika ALLAH tetapkan TIDAK, ia tetap TIDAK TERJADI.


InsyaALLAH nanti aku update antara kelebihan 
yang ada jika join team Nurul Yui
=__=


Konsep ini sama sahaja termasuklah jika anda berminat untuk berbisnes. Hati kena kental!


* Aku pernah terkena dengan benda bukan-bukan tapi tak bermakna aku dah give up. Hati kena kental. Muahaha! Siapa nak rebut peluang, sila PM di FB okay.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

16 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

great sharing

Cik Puan Rara said...

adoi.nk pm yui x pm pm lg.

Azhafizah Md Nor said...

Tahniah sifu

Deqla Manjew said...

yg penting kena ada minat & kesungguhan.. ;)

Jie Susanos said...

biase la bnde mcm ni msti ada was2..

Hazmin Hamudin said...

Asal boleh baut duit, sambar je yui. Bila lagi nak buat duit kan.

nanakimie said...

moga yui berjaya & terus berjaya:)

tq ye yui!done:)

Mimi Azirah said...

betul tuh yui..hati kena kental

Liza Licha said...

sokong yui

wahida said...

cayalah yui!!

azizah :) said...

tahniah yui berjaya!

lom terbuka hati lg nk join..heee

ros_reeza said...

moga terus maju Yui.

Shida Radzuan said...

tahniah yui...seelutt dgn yui ^_^

Cik Nur™ said...

yang penting beranikan...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

moga yui terus success

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Tahniah Yui...mcm best jerr...