tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, December 11, 2013

RESEPI MUDAH SIHAT : Telur Bungkus Cheese

Kita teruskan lagi dengan resepi mudah sihat versi Yui. Kali ini nak share masakan paling simple de amoreee. Makanan kesukaan dikala kemalasan melanda diri.



Jangan pandang luaran tapi pandang rasanya


BAHAN-BAHAN ( 1 orang )
1) 2 biji telur
2) 1 batang sosej ayam ramly
3) 3 ekor udang dibuang kulit
4) 1/2 batang sederi dipotong kecil
5) Sedikit serbuk lada original ( sendiri blend )
6) Sedikit garam ( taknak pun boleh )
7) 1/2 bawang besar
8) 1 keping cheese ( 2 pun boleh )


CARA-CARANYA
1) Potong semua bahan ikut kesesuaian
2) Telur dipukul & letak garam kemudian masukkan dalam kuali ( leperkan sendiri )
3) Nampak garing sedikit telur, masukkan kesemua bahan tadi yang telah dipotong
4) Tabur serbuk lada
5) Lipatkan telur tadi & masukkan keratan cheese di bahagian tengah ( letak atas boleh juga )
6) Nampak cheese mencair, angkat & boleh makan


Senang sahajakan? Nak buat dengan tak sahaja. Ini menu untuk orang malas macam aku. Bahan-bahan boleh korang pelbagaikan cuma bahan yang ada sekarang itu yang sihat untuk aku.


Selamat mencuba menu malas ya!




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

27 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

mudah dan sedap

Nur Izzati said...

Wah.. sedapnya, nak cubalah.. hikhik

Qashmere said...

Nampak sedap. Mesti cheesy betul ni

adrianna syaz said...

Sya pun suka je msk telur cmpk2 cmni yui..letak je apa yg ada dlm peti aus..hehe..senang dan cepat ^_^

::NureeN:: said...

sedap3x... :)
kira rajin la ni nak potong bawang, buang kulit udang lagi hihii

^^eKaTiKaH^^ said...

pernah try. sedap gileee. hehe

- said...

telan liur dibuatnyer biler nengok cheese..hehehehehe

ikafantasi said...

eh boleh try wat ni..sedap je tgk

Kniedaz said...

lepas tu buh dalam roti hehehe..sedap

IbuNoey said...

ringkas tapi memang sedap.hehehe..telur tu,my favret..

Nur Hamizah said...

Tengok macam tak sedap, bila dah cubaa perghhhhhhhhhhhhhh

Ayu Zan said...

ni menu rajin ni yui.hehe

ct kektus said...

nyumm nyumm. nampak sedap. tengah on diet ke yui. hihii

Nadia Johari said...

memang makanan mudah dan cepat

Azhafizah Md Nor said...

sedap ni yui..kadang² makan camni tanpa nasi pun sedap dan kenyang :)

merahitujambu said...

tengok terus rasa nk mkn..cheese meleleh tu

Nurul Faiz said...

sedapnya. boleh cuba ni.

najihahfara said...

wah sedapnya..nasib sy bukan pencinta cheese haha

E'in said...

wahhhhh mmg kena cube nie!

NM03 said...

ok ok... nnt nak tiru. hehehe

Myra Jay said...

Ok boleh try ni :D

Ibu Amani said...

sedapnye...terliur...hehe

Syuhada Salleh said...

sedapnye nmpak..ble2 leh cuba..

azizah :) said...

sedapnyaa.... tp banyak bahan nak guna plak..

Cik Nur™ said...

sedapnya yui....
dah la tak mkn lagi ni..tgk tlur bungkus tu jadi lapar super duper..hehehe

Mieya Atiera said...

pergh... terliur air liur tengok

Deqla Manjew said...

dah lama gak x mkn telur bungkus.. tgk chesse tu dah meleleh air liur.. haihh...