tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, December 02, 2014

Menu ringkas untuk yang kehabisan gas

Hari Khamis lepas, aku rajinkan diri masak untuk makan malam. Konon nak buat bunga kobis goreng. Tengah sedap tumis bawang dan lobak, gas pula habis!


Penyudahnya? Aku main masak-masak dengan bahan yang ada dan bakar sahaja. Jadilah seperti gambar dibawah. Lasagna bunga kobis gas habis diberi nama. Hahahaha.




Mula-mula bakar 15 minit lepas itu saja tambah lagi 10 minit. Penyudahnya hitam cheese aku itu. Tapi sebab aku dah layer dengan mayonis & mustard, ada serbuk lada, rasanya best! Kenyang alhamdulillah.


Nasib baik di rumah sewa ada pembakar, kalau tidak nayalaaaah.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

13 dak comei sayang YUI:

eima said...

wahh terer... xde gas pun boleh masak ....
klu ai buat muka kesian ajak laki pi mkn kat kedai ,....

Hazmin Hamudin said...

Wah. menu atkins. hehehe

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Yui..betul tu..klu gas habih..rice cooker pon blh guna utk buat msk2..hihi

Mastura Borhan said...

nmpk cheese meleleh. masak ape-ape pun sedap...

hehe.

Ann Ishak said...

kan...takde pembakar kalu jadilah hidangan sayur medium well :)

lynndamya said...

Salam, ha'ah kan...xterfikir pulak, klw gas xde boleh masak2 style bakar dlm oven..haha best2! boleh dipraktikkan ni :D

Nurfaezah Abdullah said...

masakan alternatif kalo gas habis hehe

cik belbel said...

Wahhhh sedapnyaaa

Nur Inani said...

sedapnya .. :)

Eny Abdullah said...

nampak sedapppp

eMMe said...

amboi... kobis bunga pun leh jadi lasagna.. kreatif yui..boleh gak masak time gas habis kan...

anamizu said...

alaaaaa dapnye Yui! gas habes ape ade hal kalo ade oven ditambah pulak dgn sedikit ke-kreatif-an.. naahhh terus telior ana tgk haaaa hehe

Azhafizah Md Nor said...

cara terbaik kalau gas habis..nama menu tu lawak je yui..hihi