tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, December 02, 2014

Resepi Bergambar : Puding Cream Crackers

Macam biasa, menu bergambar macam ini aku ambil dari group fb Resepi Ringkas. Aku suka save resepi yang telah diedit dan memudahkan.




Aku sendiri tak cuba lagi tapi aku dah terliur tengok. Bahan pun sikit & mudah dicari. Oh ya, takde guna agar-agar/gelatin. Hanya perlu kukus. Kalau nak buat layer, setiap lapis kukus dalam 5 minit sampailah layer terakhir.


Korang boleh adjust perasa juga. Ikut kesesuaian tekak masing-masing ya. Selamat mencuba!




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

7 dak comei sayang YUI:

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam nurul,
waaaaaaaaaaaaa...suke3
ringkas & cepat

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Yui...ringkas jer tkyah lelama kat dapo :)

AnneRaini said...

cepat2 try akak nk tgk..pastu bgtau sedap ke tak.

eMMe said...

tadi jumpe lasagna Biskot Jacob cream biscuit yui.. alahai... semua makanan tu akak suke... mula tringin..huhuhu...

anamizu said...

wahhhh suka taw bila Yui share resepi2 ringkas cmni.. sng nak buat hehehe

Nisa Greennnpanda said...

ahhhhh nmpk sdapnyeeee

Azhafizah Md Nor said...

wahh puding cream cracker pulak..bilelah nak membuatnya ni..nampak sedap dan cantik tu