Sempena CNY, auty rumah sewa ada bagi angpaw, mandarin dan keropok ketam. Bila dimakan sedap rasanya. Krop krap krup bunyinya. Hahahahaha! Maka rajinkan diri try sendiri. Alah, senang aje.
Bahan-bahan
1) Kepingan ketam ( crab stick )
2) Minyak masak secukupnya
Cara- cara
1) Panaskan minyak. Pastikan betul-betul panas.
2) Koyak kepingan crab tersebut. Tengok gambar ya.
3) Goreng terus. Pastikan kepingan ketam tadi tidak melekat antara satu sama lain.
4) Bila nampak kekuningan, angkat dan biarkan dulu. Kalau makan time panas, akan jadi liat. Tapi bila dah sejuk, jadi seperti keropok.
5) Oh ya, aku tak letak garam tapi rasanya tetap okay.
Selamat mencuba ya !
33 dak comei sayang YUI:
tak pernah rasa lg ni ;)
laaa..boleh ekk jd keropok bla goreng camtu? nk try la hehe
sedapnye yui
ooo...
kreatip jugak ye :)
nnt try..tq yui
sodappnyee :D
Sedap2 ^_^
xpernah taupun boleh jadi keropok.. nak cubalah.
nyue pun xpernah rs ag ni..senang je..hehehe
tu dia..kepok ketam pi beli mna??mai sekeping nk test
SENANGNYA..NAK TRY JUGAKLAH NNT
boleh try ni...nampak macam sedap :)
wahhh pon boleh ye... layan....janji sedap kan...
mudahnya...boleh try buat nanti...anak akak kalau perisa ketam susah nak makan huhuhu
alamak tetiba teringin lak tengok entry nie..sedapnya :)
simple je nie...boleh try
senangnye... bleh cuba nih:)
ada akak cina kat opis ira pun buat mcm nie..mmg sedap..
hahahha..yui,..akak pasti nak try....
pernah goreng gak..
arghh lapo trus
memang jadi rangup ek goreng macam tu? sedap tak?
bila mkn cicah sos sedap jugakkan.. :)
wah baru tahu..thanks for the resepi :)
wah, kene cuba nie.. nampak mudah.. hehe :D
mudahnya.. baru tahu ni..
ini keropok ke isi ketam yang makan dalam yongtaufu tu ?? hehhe ,,
crab stick tu nk dpt katne
tak pernah rasa lagi ..
nak wat gak la.. hihii
ok thanks yui.nanti nak try jugak rasa dia.
owh senang..boleh try nanti
mmg jd keropok ke yui ^_^ nnt cuba lah..
Post a Comment