tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, June 19, 2013

Fenomena bedak sejuk Tanaka

Sekarang fenomena bedak sejuk tanaka. Pergh! Merata aku tengok ada jual. Ada beberapa jenis bau. Tapi nampak yang meletop yang botol hijau itu.




Kalau tak salah didatangkan dalam 2 saiz. 40 gram dan 110 gram. Harga ada bermula RM 10 ++. Ikut saiz dan kuantiti yang akan dibeli.


Aku dah cuba? Pastinya belum. Saja duk memerhati dulu. InsyaALLAH nak cuba juga nanti.


Nak minta aku jual? Erm, aku suka guna dulu sebelum jual. Harus di test kepada diri sendiri, barulah tahu macam mana gayanya. Barulah tahu macam mana nak menjawab pada pelanggan. Hihi.


Ada yang dah try? Best tak? Ok ke dengan korang? 





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

37 dak comei sayang YUI:

Deqla Manjew said...

x penah guna bedak sejuk ni yui... bedak padat pun x guna..haha..

Umie Artoqiemie said...

xpernah try mana2 bedak sejuk.

Nurzakiah Hanum said...

anum baru nak cuba

AnneRaini said...

ade ke bedak ni? dah xamik tau psl kecantikan dah...uhuhu

ieda immi said...

hurmm ramai cakap best .. akak x pernah cuba pun

Norhasniza Khalid said...

erm.. kawan-kawan mama ada yg dah pakai. elok katanya.. tp nk cuba mama tak pasti. takut pulak tak serasi

JaSSNaNi said...

owh.. bedak sejuk ye.. ingatkan sabun tadi.. nanti dah try bagi tau ye..

adyna said...

Itu lah trend tanaka skrg nie ;)

Cho Zila said...

akak baru tauni.... camner kerupa bedak sejuktu.. bulat2 cam dulu lagiker..

:: Cik Viva :: said...

sape pakai konfem lawa cam Nora Danish..hehe

IntaNBerliaN said...

akak ada tgk kt fb.. tp tgk sepintas lalu je... xbaca plak fungsi dia...

Puan Bui Junaidi said...

TERINGIN JUGAK NK TRY TP X TAU NK ODER DGN SIAPA..

Tihara said...

akak guna bedak garnier, tahan lama rm12 heheh :)

Kakzakie said...

Alamak kakak tak pernah jumpa pun Yui. Ada jual di pharmacy atau kedai-kedai jamu ke?

Nory Zoulkefle said...

Nanti dh cuba, buat review taw...nak tau jugak tahap ke"best"an dia...hehe

Kesuma Angsana said...

tak pernah KA cuba lagi ni !

Cik Puan Rara said...

akk dh order.nanti sampai.heee

nur anis said...

Sekarang ni memang tengah glemer bedak ni..tapi malas nak try....huhu

Syazana Zainn said...

haaa betullah yui
mmg trend bedak ni selepas bedak arab hikhik

tambah lagi retis yg pemes kan bnda ni lg lah hot :D

Cik Nur™ said...

Dah order...belum sampai...
Jadi belum cuba..hehehe...
Tak sabar jugak nak cuba..heheheh

izyantyPersonalTaste said...

dah cuba...cam tak serasi je pun..xdak pun blogger yg buat review pasal mujarab bedak nie, testemoni pun tak banyak, bab wangi memang wangi...

iAmCekbolat said...

bedakk tejukkk . bolat selalu pakai bila lepas mandi pantai . muak terbakar . ekekke

PerenLee said...

Nampak kiut bekas dia,boleh juga beli untuk hadiahkan dekat awek...

eima said...

bedak pe ni .... cer beli pastu review

lynndamya said...

bedak sejuk ni guna utk ape ek? maklumlah jahil sikit bab2 kosmetik mcm ni, ade toner utk pakai malam2 pon jrg betul pakai, sbb malas, haha :p tp nmpk mcm comel je bedak ni, hihi

azizah :) said...

bedak sejuk rupanya...

wawa syaida said...

tak pernah try lagi...tapi ramai wall di FB pasal bedak ni

shaFazie said...

betul dekat fb ramai dok cerita pasal bedak ini..belum try lagi

anitadiana said...

tak pernah ambil tahu sangat pordak kecantikan ne...

Anonymous said...

Salam u ol...I dh pakai bedAk ni...memang beshhh...xrugI I cuba, muka I jenis berminyak gile..tp I maintained pakai bedak ni..skang g kje pun xpyh makeup pun npk berseri je..smpai hubby tegur..muka I npk gebu...bestkan kena puji ngan hubby..kecAntikan mestila utk hubby je...I nk share dgn u ol..klu nk bedak ni...leh msg o wasap I..0197754618.

Mazlina Muhammad said...

Salam.. sape2 nk cuba bedak sejuk ni.. leh lah kontek saya 013-5555956
whatapps pon bolih..
Harga di jamin murah :)

Anonymous said...

As salam..
bedak ni memang tgh top skrg..
Respon dr customer pong mmg terbaikk
Pd sesapa yg teringin nak cuba.. leh lah hubungi saya, Mazlina 013-5555956 (whatapps pon bleh )

Mazlina said...

As salam..
bedak ni memang tgh top skrg..
Respon dr customer pong mmg terbaikk
Pd sesapa yg teringin nak cuba.. leh lah hubungi saya, Mazlina 013-5555956 (whatapps pon bleh

Eca Dwinky Asha said...

i pakai wudhu je yui..hahaha...
boss eca tanya, u org melayu apa rahsia kulit lawa...*macamlah kulit eca lawa....then eca cakap je,i pakai bedak sejuk jeeeeeee..padahal,xpakai pe pun..pakai VCO je.hehehe

untungbeli borong said...

Salam,sy dah try,dapat terus pakai,hr ke 3 jrawat batu yg tegar sgt tu surut :-) hr ke 3 jgak repeat order ambik borong utk jual kt kawan2.sapa nak bolela msg kt sy 0175937081 ida.thx.

Anonymous said...

Kdg seller jual hrga xmsok akal??rm30-rm40

MaYa MustWany said...

warna ijau wangi..bau limau..mcm axion.hihihi