Edisi bekal seterusnya. Ini makanan aku untuk breakfast. Petang perap, pagi esok terus bakar. Senang untuk orang malas macam aku.
Aku pilih bahagian peha 6 ketul RM 6
Perap dengan :
Ground cinnamon ( serbuk kulit kayu manis )
Serbuk lada
2 ulas bawang putih ( cincang halus )
Sedikit minyak bijan/zaitun
Sedikit garam
Semua bahan agak-agak sahaja. Perap sekurangnya 1 jam. Lebih pun takpe. Kemudian bakar selama 30 minit dengan suhu 190' api atas bawah. Boleh juga guna pemanggang ajaib.
Cicah dengan sos lada hitam dan sos cili. Layan!
Sebenarnya banyak lagi bahan perap lain boleh tambah. Ikut selera masing-masing. Yang ini versi cincai a.k.a malas. Huhu.
Aku pilih bahagian peha 6 ketul RM 6
Perap dengan :
Ground cinnamon ( serbuk kulit kayu manis )
Serbuk lada
2 ulas bawang putih ( cincang halus )
Sedikit minyak bijan/zaitun
Sedikit garam
Semua bahan agak-agak sahaja. Perap sekurangnya 1 jam. Lebih pun takpe. Kemudian bakar selama 30 minit dengan suhu 190' api atas bawah. Boleh juga guna pemanggang ajaib.
Cicah dengan sos lada hitam dan sos cili. Layan!
Sebenarnya banyak lagi bahan perap lain boleh tambah. Ikut selera masing-masing. Yang ini versi cincai a.k.a malas. Huhu.
11 dak comei sayang YUI:
perap cincai cinxai pon nampak sedap tuu ^^
wah sedapnya, selamat beratkin, akak tak la bila nak stat..
Salam. Hee tak baik tau anak dara malas-malas gitu ;p ayam perap cincai pun nampak sedap juga.
sedap tue
sedap sedap..bak sikit.
sedap ye..wat breakfast kenyang sampai lunch hour ni...
salam perkenalan :)
jemput ke blog nana
sllu cincai2 itu yg sodap yui hihi
terbaik la yui.. kira rajin dah tu buat sndri org malas jwbnya beli kedai je hahaha...
Salam, aduhai...terliur sudah ni, hehe terbaiklah!
saye bse perap ngn sos lada itam + kicap + sos tiram + lada sulah + lada itam.. hihik
sedapnya makan macam ni.terbaik!
Post a Comment