tentang
banner
tutor
fb
home

Monday, June 27, 2016

Wajibke tukar duit raya?

Bila menjelang hari raya, sudah tentu ramai yang tak sabar nak tukar duit raya kat bank. Siap simpan tarikh bila pertukaran boleh bermula. Nak yang cantik. Heeee. Hakikatnya duit baru atau duit lama, nilainya masih sama.


Kenapa nak tukar duit lama ke duit baru?
Alaaa, saja suka-suka. Seronok tengok kepingan duit tu cantik kan. Hahahaha.


Aku tukarke duit raya?
Jarang sekali aku tukar. Kadang member ada lebih, baru bagi. Heeee, kalau nak harap aku sendiri pergi bank dan tukar, memang taklah. Malas aku. Baik aku layan running man. Wakakaka.


Lagipun biasanya nak bagi duit raya pada orang,
Letak dalam sampul raya. Jadi, dah tentu tak nampak duit itu lama mahupun baru. Kira tak kisahlah dik non.


Korang rajin, tukar
Tak rajin, guna aje duit lama.


Ingat ya isu yang pernah aku sampaikan pasal anak vs duit raya. Boleh [baca sini].




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

11 dak comei sayang YUI:

Wani said...

Haha.. Tahun-tahun sebelum ni rajin tukar duit..
Tapi tahun ni mood ke laut sket.. Betul kata yui, lama ke baru ke nilai tetap sama.. Hehe

Nurzakiah Hanum said...

tahun nie x de budget

Siqah Hussin said...

Siqah akan tukar duit raya tiap tahun. Biasa pesan kat orang lah tukarkan. Kadang2 pergi sendiri. Hee. Suka duit baru sebab cantik dan bau duit tu. Hehe

ros_reeza said...

dah tukar minggu lepas :)

wahida said...

aku pulak mmg wajib tukar duit baru, seronok cium duit baru weiii..hahaha..

Tautan Hati NabilaHasyim said...

xpernah tukar duit baru..
kumpul sendiri dari semasa ke semasa, bila ada baki dari shopping brg dapur.
yang licin keras je simpan, yg kotor2, rosak guna.
so nampak baru juga lah, hehehe

Ahmad Hasif said...

haha.. try la pergi tukar.. rasa aura nak raya tu..

tgk dorg hias bank dapat sampul duit raya... tgk org beratur tukar duit raya.. pastu duit raya punya quota habis kena pegi bank lain..
baru la dpt aura nak raya tu.. tahun ni je tak sempat nk jd runner tukar duit raya ni sbb diperantauan, serius tida rasa mood raya dtg ni tahu2 je nak raya dah minggu depan -.-


Blogwalking sini, jom baca article seo ini

Terbaru Mengenai Nofollow Link article...

YattAkasah said...

tkar tok bgi kat ank ank buah je.. xde tkar bnyk pon hee

Athirah Diyana said...

hehe...sy baru je tukar duit raya. mmg every year benda wajib buat

eima said...

mmg tak wajib tapi seronok nk tukar .... sebab 1. niat nak bagi sedekah dan happy kanak-kanak

ke2 tak semua org simpan atau simpan duit kecil
klu tak tukar mcm na nak bg duit raya

Shahida Dzulkafli said...

Akak tak pernah pergi tukar pun...
Biasanya akak kumpul duit raya yang anak2 terima...
Tukar jer.. So memang tiap2 tahun x pergi bank tukar..