tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, June 07, 2016

Pes Char Kuey Teow yang tetap di hati

Pernah korang makan char kuey teow di luar, tapi semuanya sikit belaka? Maksud aku sikit dari segi bahan-bahan. Pastu kotiau tak nampak, tenggelam. Rupanya sikit seceot. Hehehe.


Oklah,
Kita selesaikan masalah di atas dengan beli pes char kuey teow ini. Memang terbaik sebab aku sendiri dah berulang kali repeat order. Aku bukan jenis senang nak repeat sembarangan melainkan kena sangat dengan tekak.





Trylah search. Yang ini aku beli dan orang tu hantar kat tempat aku. Kiranya konsep COD.





Harga pun berpatutan sangat. 1 botol kecil ini boleh buat lebih dari 8 pinggan char kuey teow. Cara masak pun disediakan. Sebab tu korang nampak chef muda kat situ. Hahahaha.




Kalau rasa nak minta aku belikan, boleh, upah RM 2/botol.  Kalau nak, kalau taknak cari aje sendiri. Senang sekarang semua dihujung jari. Heeeee.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

10 dak comei sayang YUI:

Inani Hazwani said...

Nak try lah cari nanti. Hari tu Nani ada beli jenama lain lah tapi tak berapa sedap sangat

Jie Susanos said...

wahh mudah la skrg nk bt char kuey teow..

orked violet @ SYA said...

usyy, syok nih!

kite penah beli sebelom ni tp brand lain. xmo disclose sini. tetibe. hahaha

tp serious menyenangkan keje. pasal byk funtion. bukan takat buat charkuey teow jek. mcm2 resipi leh buat. tp kite punye mcm mahal jek. hahahahaahahahaha

Cik Kumbang said...

wah bestnya ada pes C.K.T
bole buat sendri je pasni

tq for sharing
bole la masak buat menu berbuka hehe

Selamat Berpuasa Yui

Athirah Diyana said...

baru tahu ada pes utk char kuey teow ni.

azizah green line said...

wahhhh macam menarik ni..baik buat sendiri kan

Nooriah Abdullah said...

Assalamualaikum fasha
Anak2, akak suka sngt char kue teow ni, alangkah best nya kalau dpt sebtol utk testing tpi jauh lah kaknoor ni berangan je lah dulu

Cik Itah said...

mesti sedap kan masak guna ni..

Nadia Johari said...

pertama kali nampak ni..

Siqah Hussin said...

first time tahu ni.. tak dinafikan kesedapan char kuey teow bergantung pada pes nya..