tentang
banner
tutor
fb
home

Monday, November 26, 2012

Cubaan pertama membuat pavlova sendiri

Sungguh tak ku sangka, pertama kali cuba sudah berjaya walau tak sesedap yang di order. Kira jadilah nama pon percubaan pertama kan. 




Sorrylah hiasan tak secantik mana sebab semuanya ditelan juga kan. Kui kui. Nak resepi? InsyaALLAH entry seterusnya ya. 


# Sambil menyiapkan order craft, sambil itu aku membelek resepi






guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

32 dak comei sayang YUI:

Anum said...

nyum2
kalau yui pelbagaikan bua lagi nice

permatabiru said...

sedapnya tgk..teringin juga nak rasa pavlova.tp xda tempat yg nak terima tempahan..sbb kna selfpickup..xleh pos2..hehe

Mrs Lurve said...

rajinnya yui...

AnneRaini said...

samalah.. akakpun buat pavlova semalam..aduhai manisnya...rasa mcm xnak makan manis setahun..hehe

maszmadi said...

mlm tadi tengok MC dorang buat pavlova, pagi ni yui letak pulak pic pulak... nyum nyum

missGogreen said...

rajin nye...klu kita beli ciap je .hehhhehe..

Mieraa Handayani said...

Susah tak nak buat dia.??
Nampak sedap..
Hehe

Nyue said...

perghhh..mmg sedapp la..hehhe...share la resipi..skill yui buat pavlova :)

eima said...

aku tak penah mkn .... tp ko hebat la org kate nk buat resepi nampak senang tp ssh ..betuyi ke

Haziqah and atiQah said...

sedapnya! nk sikit boleh? hehe~

Rapunzeel Cikilolo said...

usaha lagi lain kali :)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

fuhh walaupun rupanya mcm xmenarik.. yg penting....sodapppp :)

Myra Jay said...

Bila buat sendiri, puas hati dapat makan kan?
Part deco belakang kira yang penting sedap :)


Akak klik Digi kat sini :D

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah rajinnyer yui..buat sendiri....best2 hikss

Cik Muda said...

kte juga yang masih belum cuba pavlova nih..huhuhu~

nanakimie said...

hehe,rajin yui,xpe..janji lebih jimat kan buat sendiri:)

CekbOlat-bOlat said...

mcm yogurt je ? huhu . *tak penah rase*

^^eKaTiKaH^^ said...

wah, nampak sedap.. hihi.. kite tak pernah lagi mkn kek tu

are_lin@yu said...

wahh ayu tak ernah try lg ni..hihi

JaSSNaNi said...

sedap nampak... lama dah tak wat pavlova..

Che Rosliza Che mat said...

wow! cubaab pertama terus menjadi...cayalah yui..

ayut said...

nk straberi tu...dap yer :)

Cik Nur said...

erm...Harus coba juga ni nanti..!

Hazmin Hamudin said...

Tak pernah lagi makan pavlova ni.. Kalau dengar lagu dealova tu pernah la.. haha

azizah :) said...

ahhhh sedapnya yui! teringin nak makan... nyumnyum..

IntaNBerliaN said...

buat sndiri lg puas, leh mkn byk.. hihi

Nurul Husna Mohd Hassan said...

yang penting menjadik buat pavlova tu. macam akak memang fail la. hehe

lynndAmya said...

haha dah pandai buat kira ok lah tu, hiasan xde pon xpe, asal kan rasnye sedap :D nice~~

Mimie said...

pos kat akak 1 pavlova nih

mia izzati said...

ni gara2 nengok masterchef le ni..sy pon dah gila nengok pavlova...

Syasya Zamri said...

mcm sedap je!nk sikit..

shidaR said...

yummi :)