tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, November 27, 2012

Keluarga baru

" Meow meoooww meeooww " suara anak kucing kedengaran sayup-sayup di sebelah rumah yang masih kosong belum dihuni. Adik yang terdengar, terus mencari. Alahai, 2 ekor kelihatan di bawah pokok yang rendang. Terkapai-kapai mungkin kelaparan.


- Kelabu & Oyen -


- abaikan perut berlapis adik bongsu aku, ahakz! -


Inilah 2 ekor anak kucing tersebut yang telah mak mandikan dan berikan makanan serta minuman. Tidak lupa juga kasih sayang yang tak terhingga buat mereka yang tiada IBU. Sedih wei. Ada plak buang anak kucing. Buang besar takpe gak.


Baru buang anak kucing kami dah rasa sedih macam ini, kalau jumpa baby? Haaa. Mahu meratap kesedihan tengok keadaannya. Mak bagitahu, lepas aje ambil 2 ekor, elok saja hujan turut dengan lebat. Hujan rahmat kan.







guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

33 dak comei sayang YUI:

Lyaa Suriany said...

kecian nya ank kucing ni..
may be mak kcing ni p cari makan kot

Myra Jay said...

Alahai comelnyer ahli baru :)


p/s : Singgah sambil ushar Nestum :)

Nyue said...

kecian nye...kecil ag dh buang...cnmr kucing2 tu nk cr makan..ishhhh

Azee Hana said...

kesian tengok anak kucing y merempat2 kat jalan tu..sob sob

are_lin@yu said...

alahai siannya nya..jga elk2 yui ;-)

nur anis said...

COMELNYAAA..TAK SUKA ORANG BUAK BABY KUCING...BUKAN DIA PANDAI JAGA DIRI LAGI..

Kesuma Angsana said...

comey sungguh even KA penakut kucing hehehe

maszmadi said...

kiutnyer anak kucen tu.....
tapi x suka ngan kucen jiran sebelah yang suka suki buang erkerk dorang kat umah kami... huhu

TiranaAduka said...

salam yui
Pushh...3x

Mohon doa yui untuk anak ta.thanks

Nurul Husna Mohd Hassan said...

orang tu tau kot family yui suka kucing sebab tu dia buang area situ. nasib baik yui yang jumpa, kalau orang lain yang jumpa belum tentu diorang ambil agaknya..

JaSSNaNi said...

eeeeeeeee.. comeynye .. geram tengok.. kat umah ada sekor gak.. bela dari besar ni ler.. hehehe dah setahun.. dan jadi bapak..

syiela said...

comelnya ahli baru memang mata dia biru ke dear..

anitadiana said...

bagusnya yui..alhamdulilah...bagus yui sayang binatang...

mia izzati said...

hati penyanyang nihh..sy dulu pon camni..tappppiii sejak ada anak ni kurang dah dengan kucing..dulu hengat lagi...selamatkan kucing dalam ujan..siann dia tak larat..kalau leh bela..bela la ye..huhu..sedihh..

lynndAmya said...

alah2 comelnya...wuuu kalau jumpe baby mau tergamam seketika, lepas tu baru gelabah nak amek dan buat ape yg patut, huhu setakat ni belum ade pengalaman jumpe bayi lg..

Deqla manjew said...

betul ke org buang? ke sesat? kalo betol, mmg kejam la org tu...

Cinta Misteri said...

Syian klabu ngan oyen, seb baik ada kak yui.

wahida said...

comelnyaaaaaa...

besar pahala yui n family...

Shakira Pathi said...

mata biruu,comelnye :D

IntaNBerliaN said...

siannya... ank kucing tu laparlah tu

Rapunzeel Cikilolo said...

Alah comelnye...

ayut said...

welcome kpda dua2x ank kuceng tu..jap lg gebu la jgk kamu berdua yer..hihihi :)

Mimie said...

mata ank kucing tuh memg biru ke Yui?

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

alahai siannya...yui jaga elok2 k anak2 kucing tu

Cik Nur said...

siannya..sapelah yg buang diorg ni..
comell..!

Hazmin Hamudin said...

Wah... Cantik la kucing tu bermata biru... Hehe

hnahdy said...

warna lain2 la..

azizah :) said...

siannya anak kucen ni.. untung family yui jumpa.. pasti gebu n cukup makan dia pasni :)

nanakimie said...

wah,mata dia biru lagi:)

syukur,ada jugak tmpt anak kucing ni berlindung,jga baek2 ye yui:)

Aty_Fared said...

Awak mcm mak akak lah...kalau jumper anak2 kucing terbiar mesti dke amik bwk balik..kesian katenyer..:-)

HafizAmri.Com said...

Wahh comel-come; kucing nie.. :)

Eca Dwinky Asha said...

sedih tul buang2.huhu

shidaR said...

wahhh mata biru lah :)