tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, November 08, 2012

Restoran Suki Pedas Hot Pot di Ipoh { steamboat }

Hari Jumaat yang lepas, aku dan rakan opis sempat merasa makanan di restoran steamboat di AEON Station 18, Ipoh. Kira first time try. Okay, not bad. Tapi tak boleh kalahkan kesedapan di Johny.


- set untuk makan berdua yang kami ambil -


- antara menu yang ada -


Mula-mula takut nak masuk sebab banyak sangat tulisan cina. Maka tanya dulu HALAL ke TIDAK. Ok, halal dan sijil sah halal ada bergantung. Apa lagi, terus masuk.






Nama restoran : Suki Pedas Hot Spot
Alamat : F67 Level 1 AEON Station 18,
Ipoh
Harga : RM 33.90
gov tax & service charge : RM 5.42


Oh ya, kami minum ice lemon tea. Just guna yang air tin tu je. Maybe lepas ini akan ada menu lain. Katanyalah. So, kepada yang nak try, bolehlah berkunjung ke restoran tersebut. Kenyang juga okay.


#  Sekarang ni entry kat blog aku lebih banyak kepada makan-makan. Apa cer? Huahua.


UPDATE : 18/1/2017
DAH TUTUP




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

41 dak comei sayang YUI:

CekbOlat-bOlat said...

ehmmmmmmm ngiurrrnya rasa .

Cik Muda said...

yui ingat makan je sekarang..hehehehe~

are_lin@yu said...

wahh menarik dan sedap!

AnneRaini said...

sbb semua orang suka makan..hehe

nanakimie said...

mahal jugak ye,hehe....

Che Rosliza Che mat said...

meleleh air liur tengok steamboat tue...

najihahfara said...

jumpa jugak kedai cmni kat ts tapi x berani nk makan sebab tulisan cina je huhu

Anum said...

nyum2

azizah :) said...

yui suka makan kan..that y penuh makanan..hehe takpe lagipon yui suka mencuba makanan..hehe

memang nampak sedapp!

Mrs Lurve said...

bestnya..kat sini pun ada gak Soul Garden..memg boleh pengsan, sbb byk sgt pilihan

Aishah Jahirah said...

makan untuk hidup...heheh

ayut said...

wahhh..best yer...nak jugakkkkk!

IntaNBerliaN said...

wah bestnya...

Nyue said...

yui ini xabis2 dgn mkn ...hehehe... ble nk belanje nyue plakk

Hazmin Hamudin said...

Musim-musim hujan ni memang sedap makan steamboat. tapi apa2 makanan pun jalan jugakkan.

Cik Nur said...

dekat ipoh ye...nanti boleh try kalau pergi.. :)

memang dah lama teringin nak mkn steamboat..tapi kat tpg ni xde..huhuh

eima said...

semua kedai kat aeon ko dah try ni ....

sekali je aku mkn steamboat tp bkn pilihan aku la sbb aku tak suka mende lembik+seafood

Nory Zoulkefle said...

nampak sedappp, tapi jauh lah plak...hehe..

anywayy,salam kenal..

zila manaf said...

org ipoh ye

MarliaMarble said...

yui kalau bab post pasal makanan memang no 1..! terliur dah niiii..=D

Cinta Misteri said...

Sedapnya...lenkali ajak laa..hehe

ct kektus said...

hari tu baru makan jonnys. hehee

Rapunzeel Cikilolo said...

sedapnye, rasa nak makan steamboat la...

smilenajah93 said...

dapnyaaaa !!!! heh heh , ni yang mr bean makan tu kan ~ hee ~

mama aryan said...

akak baru 1st time mkn steamboat hr tu..

aDfeez said...

not bad.. tp rm33.00 tu mahal juga sbb compare than flaming steambot x smpai rm30 pun. heheh ;)

cerita best said...

wahhhh sedap nyaaaaa

cik ika said...

nyum..nyumm..dapnye

adyna said...

btl yui johny nyer sedap :)

akak pun 1st time makan masa honeymoon itu ler baru kena steamboat.. pastu mak mentua belanje kat jusco ipoh..uhuhuh

Myra Jay said...

Wahhh bersteamboat, sedapnyerrr ;)

nur anis said...

steamboat....sedapnyaaa...

Mrs Velentine said...

steambot..

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

sedapnya da lme tak mkn steamboat

NoEn said...

wah...sedapnya steamboat

Tihara said...

as salam

nak tery la tapi kat mana kat tpt akak ni ada bahtera karam je..hehe :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hadoi yui nampak sedap sgt

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Sedapnyaaaaa ! Nak nak sikit ! hahah !:D

Nurul Husna Mohd Hassan said...

akak lapar akak laparrrrr...

shidaR said...

haduii bahaya yui..karang entri shida pun melarat2 smpai mkn hahaaa :D

Azhafizah Md Nor said...

aiyaa..teringin pulak nak makan ni..bile yui nak belanje?hehe

mirra doopeys said...

Fullamakkkkssss.aku search google pasal steambot..blog kau kuar.hahahha.confirm aku pg steambot yg kau promotes kan nie...sila promote kedai2 makanan eksotik plak eh.hahhaha_mirra comel