tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, November 07, 2012

Permohonan BR1M 2.0 melalui online

Alhamdulillah, dah settle memohon BR1M 2.0 melalui online untuk kategori BUJANG. Borang asal ada kat rumah tapi ku rasakan lebih mudah mohon online kan. 


Cara pon sangat mudah. Korang just pergi ke laman web LHDN. Dan isi apa yang diperlukan dalam itu. Meh tengok gambar.




Lepas saja selesai isi " form online " di atas, akan popup menyatakan korang tak tipu dan sewaktu dengannya atau lebih dikenali AKUAN PENGESAHAN.




Klik saya setuju dan settle. Tunggu jawapan saja lagi samada layak atau tidak menerima RM 250. Moga layakla sebab gaji pon bawah 2k. Layak sangatkan tu? Hhhihi. Aku doakan permohonan aku diluluskan. Bolehla guna untuk yang sepatutnya nanti.


Nak juga guna borang pon takde masalah. Boleh download di sini { borang }.


# Korang yang tak dapat yang lepas, tryla mohon. Yang bujang macam aku, sila segera mohon. Mana tau kot ada rezeki kan. Oh ya, Jumaat ini akan berlangsung GA yang aku janjikan. Nanti tengok ya.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

26 dak comei sayang YUI:

Cik Nur said...

belum isi lagi ni..
nanti nak isi lah.. :)

nur anis said...

dah mohon..heee..

Syakir Rahman said...

ala~ student yg dpt baucer xley apply ea.... T__T

Anum said...

bagus kan sistem online nie

Sue Echan said...

dah selesai.. :)

Tihara said...

as salam

haah elok lah apply..moga dapat lah yui..insya Allah..sedap nama yui :)

ieda said...

TQ sharing dik ;)
akak pun nak try mohon tahun nie ;)

Myra Jay said...

Wahh bestnyer Yui dapat $$$ :)

Nisa Greennnpanda said...

amin3.. moge yui dpt la ye duit tue, hehe..

wah, yui nk wat GA? best nie..

NoEn said...

xlayak dpt br1m ni

Mrs Velentine said...

MV tak layak tp memerlukan..Mcm mana tue

nini said...

yup...ec online lagi mudah...simple dan senang ja...=D

Rapunzeel Cikilolo said...

aku pun nyaris-nyaris tak layak mohon kalau ikot gaji kasar...

adyna said...

yui layak ;)

ayut said...

dh apply gak smlm..hihihi...
#nak hadiah GA..hahaha :p

Aishah Jahirah said...

moh apply sape yg layak......hehee

::CIK LYNN:: said...

xlayak sbb dpt baucer buku...huhu

azizah :) said...

tahun lalu jijah dah dapat dah.. hari tu dah kemas kini br1m ni..harap2 tahun ni dapat lagi.. InsyaAllah..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

untung depa hikss

Nurul Husna Mohd Hassan said...

akak dah apply dah :)

Cik Muda said...

yui...bagi la idea nak wat GA..huhuhu~ mana tau boleh tambah2 kenalan juga mcm yui...heee~

Che Rosliza Che mat said...

surirumah boleh ke? hihihi

nanakimie said...

bila nak dpt baucer buku ni,heee....

teratak hati said...

Nak mohonkan utk suami..dia malas nk isi form..hehe..

shidaR said...

nk isi juga ^_^

Azhafizah Md Nor said...

oh ade jugak ke yui..harap harap ada rezeki kan.