tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, November 22, 2012

Kuota masukkan gambar dalam entry dah penuh! Penyelesaian?

Ok mula-mula cuak. Pastu buat muka cool sebab sedang syiok nak update entry, nak letak gambar sekali popup kata dah penuh. Ceh! 2 tahun lebih guna, maka beginilah jadinya. Apa penyelesaiannya? Aku rujuk { sini }


Pening gak mula-mula tapi takpe. Aku slow-slow buat. Yang menjadi masalah sekarang walau dah create akaun baru, dah jadikan admin tapi still tak boleh nak masukkan gambar. Camne tu? Ada salah tang mana-mana ke?


Oh ya, korang yang alami masalah macam ini boleh rujuk sini. Siap bergambar okay. Selamat mencuba bagi kes seperti aku. Kui kui. Itulah, suka sangat upload gambar banyak-banyak kan dah kena.



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

24 dak comei sayang YUI:

Anum said...

ala mesti frust kan

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

ehh sama mcm kes ada akak blogger ni gak.. kes sama mcm yui.. huhu

nanieybarnieylurviey said...

xpernah thu pasal ni.. bru thu ari ni.. :)

ayut said...

tu dia..penuh dah..nk membantu tak reti la plak.huhuhu

Mrs Velentine said...

alamak kena kurangkan entry bergambar ni..

syiela said...

suka sangat masukkan gamar.. takpe lepas ni kena rujuk tuto ni

Nieyxzha Hassan said...

Lor..cmtu skali ke..xpernah kena lagi..takkan dr quota jugak nk msk gmbr..aiseyy

IntaNBerliaN said...

ooo lenkali kalu akak dh penuh, leh rujuk cni

Eca Dwinky Asha said...

senang je..upload kt photobucket,amik link & try masukkan ke dlam blog.

izan mama mia said...

adeh...napa ek ada had..sungguh tidak best

Cik Nur said...

pernah tahu, tapi belum pernah terjadi, kira oklah ade pyelesaiankan..

lega bila dengar.. :)

najihahfara said...

ingt ke x de koata..rupenye ade jugk

Khairul Zamri said...

Salam perkenalan :)

Jom join Give Away dot my. 10 domain bakal di hadiahkan percuma. Easy n simple saje

http://www.khairul-zamri.com/2012/11/give-away-dot-my.html

Amie said...

Tak apa... boleh masukkan gambar banyak, yang penting fahami tutorial tu... saya pun dah kena semalam, syukur segalanya sudah okey...

eita said...

tak pernah tau plok pasal ni...
baru hari ni tau..memang ada limit ke?...

-meeSUPERGIRL- said...

wah ad kuota jgak. Tatau pulak haha

Puan Ira said...

kena kurangkan entry begambor mcm nie..tp x best la xdew gambar..hehehe

Aishah Jahirah said...

akak kalau gambar biasa2 kat google image akak copy link je paste kat link URL.gamba sendiri baru upload...heheh

Nisa Greennnpanda said...

perghh..ade limit eh rupenye?
br tau, huhu~...

CekbOlat-bOlat said...

patut lahh . setiap entry prlu gmbar kan :)

Juliet_iRa~" said...

xpnh kena lagi hihihi

shidaR said...

eh ade ke mcm tu yui? rasanye shida pn byk gak gmbar nih...xtau plak..ade limit..

azizah :) said...

jijah punya dah limit sebab dulu letak gambar kawen kan saiz dia besar2..tu yg cepat limit.. so jalannya jijah delete gambar2 tak penting! wuaaa... sedih..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

la xbest la kalu mcm tu kan....rupanya ada limit