tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, November 06, 2012

Durian Pancake / Durian Crepe di Ipoh

Aku tak sure durian pancake dan durian crepe adalah 2 nama yang sama dan rasa yang serupa. Tapi disebabkan aku tergoda dengan durian crepe orang lain, maka ku cari gak ala-ala gitu. Dan ia ada di sekitar office aku. Suka suka.




Lokasi : Sweet Chat Cafe, AEON Station 18
Lot G61 No 2 Susuran Stesen 18, Ipoh, Perak

Harga : RM 8.90 untuk 3 pcs







Yang gambar ke 2 korang yang duk area Ipoh, Batu Gajah dan kawasan berdekatan boleh order pada Sis Lyiana Tamiza. Aku sendiri belum try tapi ini aku jumpa dalam fb ya. Nampak lebih menyelerakan dari gambar pertama. Nyummmy!


# Oh ya, aku ada terbaca resepinya, nampak simple. Bagi yang tak gemar durian boleh gantikan dengan jagung manis. Menarikkan?






guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

42 dak comei sayang YUI:

Sue Echan said...

durian crepe skrg ni cam glamer la.. sedap ke yui?

Anum said...

nyum2

Cik Muda said...

sdp..3!!!

dah rasa mgu lepas...

Nieyl said...

nieyl suke durian...nmpk mcm sedap aje....

eima said...

fenomena crepe ...hmmmm

semua orgd ah mkn aku je belum lagi

baby lydia said...

sana sini durian crepe ni kan..tp address jauh lah..bole li online ke?

Nyue said...

nyue xsuka durian..bau pon rs nk muntah tp nyue suka tempoyak...pelik bin ajaib kan..ehehehee

Rapunzeel Cikilolo said...

nak cube la...

are_lin@yu said...

sekarang dah femes eh ayu pnh tgk dkt changlun jual 5 biji rm10. ;-)

syiela said...

nyum nyum seyes teringin tak pernah makan lg ni

ieda said...

aah pic kedua nampak lebih menyelerakan .. yummehhh !

Aishah Jahirah said...

akk xbape gemar durian....tp mmg nmpk menarik n menyelerakan...

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

glemer betik durian crepe ne skrg..blom try.. tp mcm sdap.. nak kena cube nti ne

NoEn said...

glamer crepe durian skrg ni ye

AnneRaini said...

dah berkali2 akak gi sweet chat tp asik takde je..nyampah!

Nur farahiza said...

mmg nak kena try , selalu nampak tapi nak beli teragak agak ,

shaFazie said...

harus cuba nie ...

steffany daph said...

hrmmm...nyum3..selera sngt ni. kalo sebelmu ni asyik makan buah durian, kini terliru pula nak rasa yg tu (:

Mrs Velentine said...

akak tak berapa suka kek durian

IntaNBerliaN said...

ni yg rs nk mkn gak ni.. ramai duk bercerita

ct kektus said...

setakat ni tak minat algi durian crepe ni. heheee

Nurul Husna Mohd Hassan said...

famous betoi durian crepe ni :)

Tihara said...

as salam

alaa kat tpt akak tak jumpa ag,awat yg makin pemes ni..buat air lior menetes jer :)

nur anis said...

pernah try dulu tapi dalam 2 tahun lepas tak silap..huhu.,.memang sedap kan...

najihahfara said...

makin pemes da bende ni. huhu

ayut said...

ha...bnda ni...sdg dicari..tp ayut tak mkn durian sgt.just nak merasa..nnt nk crik jgk...hihihi

azizah :) said...

sekarang musim durian crepe ni.. teringin nak makan.. nampak menarik! nak2 hantu durian..nyum2

teratak hati said...

Sedap ke..makin glemer je skrg..tp kt blog mane aritu ada resepi..senang je nk buat..tp tk brape suka durian buat kuih camtu..tk tau la pasni trgerak nk try ke..

Hidayah said...

errmm...betul la.. menda nih femes tul skrg.. akak tgk byk je upload gmbr kat fb.. ada yang kata mahal... baca entry yui nih rasa mcm tak la mahal sgt.. mampu beli la...

:)

Nisa Greennnpanda said...

yui..sdap ke?
mmg asyik dgr je org sbut psl durian crepe nie now..

anismelon said...

aritu ade tngk kat fb akak sorg nie..warna merah xsilap yg akk toh punye..sedap ke..

nanakimie said...

eh cam sedap je kalo buat dgn jgung manis,hee:)

PinkUmmi said...

sana sini ada durina crepe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

glemer sungguh durian crepe skang ni...sayangnya akak xmakan durian hihi

Myra Jay said...

Akak ada tengok resepi durian crepe ni, boleh tukar dengan stoberi dak? hehee ;D

::CIK LYNN:: said...

xpenah try lg...

Eca Dwinky Asha said...

aduii..ne yg jeles ne yui~.
suka makan durian.cri gk durian crepe kt sabah..xjumpa lagi.tpi kt labuan da ada da..hukhuk.

Mrs Lurve said...

mana nak cari kat penang nie..yui tau x huhuhuhuhu

Che Rosliza Che mat said...

kuning jer warnanya...mesti sedap..

Salina@IbuAqil said...

Sis, dah rasa dh Durian Crepe dr Lyiana.. Pic yg kedua tu.. Mmg sodap.. Terasa nak lg.. Bleh try order.. Salam kenal ye.. ;)

Cho Zila said...

alamak durian crepe lagi.. esok balik perak seminnguu boleh dicuba kat lyianatu...

Puan ApasH said...

Salam typo skit tu. Actually Lyiana Tamizi. Hihihi..tq2 sbb promote akak..