tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, November 02, 2012

REVIEW : Pixy UV Whitening Stick Foundation

Aku suka pakai jenama pixy. Tambah bedaknya memang aku suka sangat. Korang pernah try? Maybe kulit aku sesuai dengan jenis pixy kot. Maybe!




Pertama kali beli dan menggunakan Pixy UV Whitening Stick Foundation aku suka. Senang dan mudahkan kerja aku. Aku ni bukan pandai nak bermakeup bagai. Cukup sudah yang basic dah memadai.


Harga : RM 11 ++
Jenis : Lupa dah, Natural rasanya ^__^
SPF 20
Cara guna : Calit sahaja kat muka, guna tangan pon boleh


Korang pakai jenis apa plak? Buat masa ini, jenis ini, Safi Rania Gold sesuai dengan aku. Sebenarnya semua sesuai tapi aku suka fokus pada satu brand. Maka camnilah jadinya.


# Keyword popular kat blog aku adalah Safi Rania Gold. Maybe penangan entry ini kan.





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

33 dak comei sayang YUI:

Anum said...

anum emmnag x pakai..
memnag x minat

Mrs Velentine said...

ok ker ni..akak pakai cosway

permatabiru said...

saya pun pakai cosway..miami cosway..tp ada mmber cakap pixy nie ok..nampak gebu juga muka..kan..nak try la nanti..hehe

are_lin@yu said...

ayu trgin nk bli foundation tu..huhu..yui bli kt na eh?

StuntWomanWho :) said...

eika pakai silkygirl . hehe

azizah :) said...

oo jijah takpernah dengar produk ni yui..hehe jijah pakai cosway je bedak compact tu..ehhehe

nanakimie said...

nana pakai safi dari dulu,heee...SRG pun penah try.ada member ckp SRG xsesuai dgn kita,sebab nanti efek masa tua..dia tegangkan muka kte skrg,nt tua cepat kedut,heee..nana belasah je pakai sebab xtau,nanti nak try perfect 10 pulak:)

Rapunzeel Cikilolo said...

tia amelia. belum jmpa lg jenama lain yang sesuai...

Tentang Kita said...

saya pakai safi rania gold n kadg2 pakai olay

Azzah said...

pernah nmpak ada kwn pakai pixy,mmg gebuz muka dia..

Mrs Lurve said...

sis akak pakai pixy nie, so far dia kata ok jer..akak dh selesa dgn fcc cosmetic..

Nyue said...

muka nyue sensitif tu yg nyue xberani nk tukar prosuk baru..huhuu..sedangkan yg lama bertahun pakai prosuk sama naik borink..ehehehe....

eMMe said...

akak gune Safi Rania Gold, 1 set dia, sesuai dgn akak.. murah pun murah, foundation pixy akak tak penah try.. akak gune silky girl punye brand, so far okey... kene menten ape yg kite mampu kan...

Tihara said...

as salam

akak pakai folow me jer..kiki :)

Nisa Greennnpanda said...

sy xpki pape foundation pun, huhu~..
xreti aa nk pki2 sumer tue..

anitadiana said...

kak ita tak pakai apa-apa pun...malas yui..he..he..dah tua ne...

ayut said...

ayut foundation memang utk heavy make up je guna..guna naturactor..huhuhu...klu yg hari biasa memang pakai pelembap je..pastu pakai bedak silky gegurl..hihihi ;)

Kesuma Angsana said...

bagus ye yag ini !

baby lydia said...

dya pkai SRG jek..dh msuk thun 3..senang pn nk bli kn..dh sesuai dgn kulit muke.hihihi.jerawat pn dh kurang..foundation x pena try..tp dya gune bedak pixy je.pn murah kn..bli refill je $8..pn dh pkai 3 thun..dya skg dh setia dgn bedak pixy n SRG -_-'

Nurul Husna Mohd Hassan said...

ramai mak andam pakai bedak pixy untuk make up :)

Eca Dwinky Asha said...

cukup dgn silky gurl je.hahaha....
pencuci muka safi..skrg pakai sabun susu beras pulak da.hahah

Che Rosliza Che mat said...

sis tak pernah pakai...sekarang sis pakai product natasya gold..

Sue Echan said...

sue tetap setia dgn bio essence..tu jela yg btol2 ssuai dgn kulit sue stakat ni... hehe.../

Sue Echan said...

yui, ramai mak andam gune bedak n foundation ni utk tacap manten...

Cik Puan Rara said...

akk pakai ni.sedap je pakai.muka nmpk smooth je.

hani syahida said...

sy pakai bedak pixy jugak :)

najihahfara said...

sy pakai yg ni. dengan bedak compact dy sekali. best 2

Noraim said...

erkk mmg tak penah pakai pun benda alah gini. selalu pakai bedak je. huhu.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

akak baru tau ni psl produk ni hehehe

shidaR said...

simple lg sng dear :)

Aishah Jahirah said...

kulit akak sensitif...pakai safi gamat tu sekarang.tp rasa mcm nak try safi rania je...

aTy _faRed~ said...

sekarang dapat pakai bedak selapis pon dah bersyukur...tak sempat dikkk. baru kaate nak pegang bedak..laki dah panggil2..belum lagi kate nak tepek foudation tuh..acaner nak jadi mommy gojes macam nih..muker akak berhapak..hadeeyyhh... ;p

shaFazie said...

sama lah cuma azie pakai bdk compx je...mmg sesuai ngan kulit...likeee :D