tentang
banner
tutor
fb
home

Monday, February 17, 2014

Menu fasa induction minggu kedua diet atkins

Alohai tu dia aku ambil masa nak update menu fasa induction aku. Maaf ya  pada yang ternanti sambungan. Sekarang aku bagi settle tunjuk menu aku selama 2 minggu "berpantang". Lepas itu aku share pengalaman seterusnya.



Telur separuh masak
Ikan bakar & salad
"Nasi" gorengversi atkins


Salad & brokoli
Salad campur
Ayam dari Tesco


Telur separuh masak & brokoli
Ayam & sayur
Telur berlada


Sebaiknya menu untuk induksi, masak sendiri lagi bagus. Kita sendiri tahu bahan yang dimasukkan. Macam yang aku pernah bagitahu, tidak 100% aku follow sebab ada yang cheat. 


Contoh macam menu hari ke-13. Aku tak makan nasi tapi ambil ayam. Ayam itu bersos, maka ada terselit juga aku telan sekali sos walau aku kuiskan. Menu beli macam itulah jadinya.


Bagi yang betul-betul nak berdiet, 100% aku sarankan ikut apa yang dicadangkan ok. Hati kena kental, fizikal kena kuat.


Entry lain :

Menu fasa induction minggu pertama { entry }
Resepi versi atkins yang aku hasilkan { entry }


Sertai di FB :





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

21 dak comei sayang YUI:

Kesuma Angsana said...

bagus2.. moga berjaya yer

Nurzakiah Hanum said...

wow bagusnya

shaFazie said...

bila akak tgk menu2 DA dalam blog yui ini menguatkan lagi semangat akak nk diet jugak..

thank yui sebab share..

Cho Zila said...

jeles tengok orang berdiet.. tapi akakni bab makan tak menolaktu payahnyer...

Budak Kampung said...

iman sempat smpai hri ke12 turun 4kg...strt lepas 2 kena cheat sbb akk pksa mkn nasi.so buln 3 ni start balik DA

Cik Itah@RRP said...

salam. makanan diet dan sihat ni yuii.. :)

Ayu Zan said...

tu la. cheat2 kan. mcm ayu masakkan suami dan adik. xleh la nak ikut sgt. tercheat jgk. cth ada sos dan gula. hoho.Pastu suami kata, jgn atkin sangat. diet xmakan nasi pun sebenarnya da byk membantu. kan kan

JaSSNaNi said...

dah minggu ke2.. ada banyak perubahan tak? pernah cuba. tapi kena makan calcium tablet.. sbb effect... so skrg ni biar dulu sbb anak nyusu badan.. :D

Tihara said...

wahh, seronok akak baca entry DA yui ni..
akak penah try, asik kecundang akhirnya je..nice sharing yui :)

diana said...

dah turun berapa Yui?

Ezy Loy said...

saye dh try diet ni tp jiwe xkental..
mkn ns jgk last2.. ekeke

Deqla Manjew said...

patotlah tgk yui dah makin kurus.. tp jgn kurus sgt mcm akk ni k.. x lawo.. huhu

Zayani Zulkiffli said...

uihh. bestnya.

http://nurulzayani.blogspot.com/

izan mama mia said...

wah sdg berdiet rupanya.. mg usaha yui berhasil ye.. disiplin tu yg penting

Chot said...

tak begitu kental...huwaaaa....baju dekat lengan pun dah ketat ni..kat pinggang takyah cakaplaa..huhu

Myra Jay said...

Akak memang tak kental.. nafsu makan tu tinggi..heheee

ayut said...

Klu ayut mmg xmampu dh...haha

azizah :) said...

ni kena diet betul2.. baru dapat badan yg di inginkan..hee

Azhafizah Md Nor said...

still lagi makanan yang sihat :)

Cik Nur™ said...

caiyok yui.. :)

terigin nak join..tapi takut..heheheh

fazlina said...

Teruja nk try diet atkiens ..kne tunggu bby stop bf :)