tentang
banner
tutor
fb
home

Monday, February 03, 2014

Menu fasa induction minggu pertama untuk diet atkins

Punya lama nak ambil masa nak update pasal menu induction aku sepanjang 2 minggu berdiet atkins. Aku pecahkan kepada 2 entry ok. Berikut antara menu untuk minggu pertama.



Telur rebus 2 biji
Kangkung goreng belacan & tauhu telur
Salad ayam



Telur separuh masak 2 biji & 2 keping meatloaf
2 ketul ayam goreng ( dibuang tepung )
Sushi telur bersayur



2 biji telur separuh masak
Ikan bakar
Timun air



Salad telur
Sup ayam & pedal
Brokoli cheese



Telur goreng
Lasagna secret recipe ( tak boleh sebenarnya )
Ayam bakar



Telur bungkus cheese
Ayam KFC seketul ( dibuang tepung )
Sup sayur
Ikan keli bakar



Telur separuh masak 2 biji
Sup sayur
Menu kenduri kahwin ( nasi tak sentuh )


Jujur aku tak 100% follow sebab ada 10% aku cheat. Contohnya makan pada hari Jumaat. Sebab rehat lama. Huhu. 


Bagi yang betul-betul nak berdiet, 100% aku sarankan ikut apa yang dicadangkan ok. Hati kena kental, fizikal kena kuat.


Nanti aku update entry bahagian kedua merangkumi menu induction minggu kedua. Kalau nak tengok antara resepi versi atkins yang daku hasilkan { klik sini }.


Sertai di FB :





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

23 dak comei sayang YUI:

Mimi Azirah said...

huhuhu...sedap2 menu diet atkins nih

anamizu said...

hadoi Yui ! smuanya sedap2 je nih.
laporrrrrrr T____T hehe

azizah :) said...

walaupon menu diet tapi memang membuka selera

Myra Jay said...

Akka klau makan telur rebus kena letak kicap manis baru layan..hehee
Sebab tu la akak tak berjaya dengan DA ni :)
Sebab culas..hehee

ct kektus said...

setakat 10% cheat tu tak de masalah lah yui kan. tak lari banyak sangat pon. hehee :D

Nur Inani said...

wah ..misi menjaga badan nampaknya :)

are_lin@yu said...

sedapnya yui..ni pn dah selera tgk..

are_lin@yu said...

sedapnya yui..ni pn dah selera tgk..

Cik Nur™ said...

langgar sikit2 ape yui.. :)

Azhafizah Md Nor said...

jiwa kena kental nak berdiet atkins..ape pun tq yui share ni..sng utk mereka refer untuk cuba diet atkins ni.

Tihara said...

akak penah try tapi last2 langgor pntang larang
good luck yui :)

Eca Dwinky Asha said...

Yuiii...
eca da mula avoid nasi, tpi bila jpa family, mama masak sedap, amboi nasi xingat.nasib mama duk jeling2.

pst,berat eca 71.9kg.
uwaaaaaaaaaaaaa.sblm masuk ums 69kg.

shaFazie said...

akak suka ambik brokoli time diet mmg elok

tengok menu2 yui ini buat akak terliur je.nie pun akak dh start balik diet

tq yui sebab share2 dengan ktorang semua ;)

IntaNBerliaN said...

bagus yui ni..bersemangat..!!

setakat ni yui dah turun brp kg?

Shida Radzuan said...

mmg menu diet nih terbaiklah yui..hehee shida xmmpu rsanye..tp kena usha kalo nk trun berat bdn nih..

Deqla Manjew said...

patotlah dah makin kurus tgk, betul2 diet punya menu nih! chaiyok yui!

ayut said...

Perghhh...diet dia mmg sakitla.xlarat ari2x mkn tlur gitu..

siti said...

bagus2 awak..saya pun baru lepas fasa 1...xsabar nak dapat hasil lepas habis diet...skang ni pun dah turun 5kg..

nak panduan lengkap semua menu, pantang-larang, tips atkins ni kan boleh tengok sini; http://goo.gl/8boiYQ

Enna said...

Berapa kg turun ye utk minggu pertama?

Ferra Leza said...

saya pun dah decide nk try diet atkins ni... moga-moga berjaya hendaknya ;-)

Ferra Leza said...

saya pun dah decide nk try diet atkins ni... moga-moga berjaya hendaknya ;-)

Nur Amalina said...

berapa lama awak buat induction?

dini Fernandez said...

Berat skrg berapa?