tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, February 04, 2014

Nombor akaun CIMB telah ditukar secara automatik

Umum tahu bahawa CIMB telah tergendala selama 3 hari. Dan sekarang untuk pengetahuan anda, nombor akaun lama sudah tidak valid lagi ( personal account ). Telah bertukar secara automatik nombor akaun yang baru.


Bagi mereka yang mempunyai cimbclick, boleh semak dengan cara berikut :

1) Login cimbclick
2) Klik myaccount
3) Klik account number lookup
4) Masukkan account number ( old ) & searh

Akan terpapar nombor akaun yang baru. Dari 14 digit ke 10 digit sahaja. Bagi yang tiada cimbclick, boleh semak menggunakan ATM.


Selamat menghafal nombor akaun yang baru. Suka suki tukar nombor kan? Kalau tambah amaun dalam akaun pun lagi bagus. Muahahaha!


UPDATE 
Ada yang bagitahu nombor akaun lama masih boleh guna
Tapi aku cuba tranfer guna nombor akaun baru
Sebaiknya ingat nombor baru ya






guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

14 dak comei sayang YUI:

shaFazie said...

thank yui atas info ini...

Tihara said...

akak tak buat pun lagi akaun cimb ni

Eza Boom Boom said...

itu la kalau tambah duit dalam akaun, lagi molek.. hehehe. bestnya eza dapat guna cimb kat surabaya hari tu. hehehee.

Nurzakiah Hanum said...

oo automatic ek

izan mama mia said...

tq bgtau yui..nak kn g semak laa nih..suka suka je tukar tau..cimb nih

Azhafizah Md Nor said...

suppossed kekalkan nombor lama je..xpelah..dorang dah plan yang terbaik kot dlm system..huhu

azizah :) said...

dah semk dah semalam.. klik akaun tu je dah ada no baru n lagi satu kalau kita letak akaun favourite pon automatik tukar sekali.. so jijah pon tahu no akaun suami sekali..hehe

Cik Itah@RRP said...

salam. thanks share info ni yuii :)

Cho Zila said...

takder CIMB...

Mieya Atiera said...

Penat je dok hafal nombor akaun lama. Nombor akaun baru ni agak susah sikit lak

Shida Radzuan said...

thanks yui ajar shida td :)

Deqla Manjew said...

xde cimb cliks camne plak yui? huhu...

ayut said...

Cimb xde akaun situ..tp tu la kn...suka2x tukar no kn..amaun btmbh best jgk... :p

Cik Nur™ said...

belum pegi bank pun lagi...nur xde cimb klik...huhu