tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, February 10, 2015

Aiskrim pasu di Ipoh

Ewah kemain sekarang fenomena aiskrim pasu! Memandangkan area tempat aku kerja ada yang menjual, aku pun cubalah. Saja suka-suka sebenarnya.



RM 3 sahaja


Pendapat aku mengenai aiskrim pasu

1) Aiskrim biasa yang diletakkan dalam pasu
2) Ditambahkan dengan hancuran biskut coklat ( ibarat baja/tanah )
3) Ditambah manik sebagai hiasan
4) Daun pudina




Nah gambar setepek owner dengan aiskrim pasu. Comelkan tuan pasunya? Jadi, bagi sesiapa yang gian nak rasa lagu mana aiskrim pasu, bolehlah cuba. Untuk aku, not bad! Sedap juga menikmati sambil ditemani angin sepoi-sepoi. Hahaha.


Lokasi : Butik Sisterniesta
Station 18, Ipoh
IG : Sisterniesta






guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

15 dak comei sayang YUI:

AnneRaini said...

fenomena kan skrg ni...tp kat kl mcm tak jumpa lg.. ke akak yg xtahu.

CikSiti said...

bestlah awak ni banyak tau tempat2 kat Ipoh..dekat sangat st 18 tu dgn rumah mak saya. jomlah jumpa next time kami balik ipoh.boleh borak2=))

Nur Inani said...

sedapnyaaaa ^^

shaFazie said...

jadi trend kt laman sosial skrg..
aiskrim pasu & aiskrim tempurung kelapa..

tak pernah try lagi..dkt kl susah nak dapat.. yui pos kt akak lah hihi

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Ni klu ankabuiah kak atie tau..mau ngajak mama dia g serbu..hehe

Nurzakiah Hanum said...

cute

Eny Abdullah said...

trending betul kan icecream pasu ni.. nak cari jugak lah di st 18 hehehe..

Emma Diana said...

nampak menarik , dah jadi viral ice cream pasu ni :)

eima said...

hmm nampak cam best tp tak mau la cuba kakak ni kan tak suka eskrem

Diana Rashid said...

rm3 tu murah sanagt tu..awat kat tempat lain sampai 7-9 ringgit??

Azhafizah Md Nor said...

aiskrim rasanya sama cuma bezanya ada pasu je kan..hihi..pasu tu boleh simpan tanam pokok lak..murah harga tu yui..fiza pernah jumpa paling murah rm5..huhu

Ezy Loy said...

wat sendiri pon blh ni..
kene beli pasu byk2..
ihiks

Ann Ishak said...

femes betul aiscream pasu ni sekarang

seraa rose said...

sbb dia letak dalam pasu tu yg jd rare.. somthing new.. ;)

Nurul Baidurah said...

macam macam jer sekarang ni..