tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, February 25, 2015

Bekal orang bujang : Sayur & telur

Edisi bekal orang bujang diteruskan lagi. Oh ya, kat rumah sewa biasanya untuk dinner & breakfast akan aku masak cincai. You know cincai? Orang malas macam aku saja buat macam ini. Hahahaha.




Yang banyak itu sayur bunga kobis (ala-ala menu diet atkins )
Salad kobis
Telur dadar gulung


Bila aku update entry bekal orang bujang, rata-rata komen tanya aku masih berdiet atkins. Untuk pengetahuan semua, aku dah hidup macam biasa. Kadang aku suka buat menu atkins sebab ringkas. Bila dah terbiasa, macam inilah.


InshaaALLAH aku nak mula semula dengan fasa 2 untuk sambung diet. Kalau dapat angka 50 kg kira untung sangat itu. Sekarang berat 56-57 kg. Duk statik angka itu saja.


Semoga diri ini rajin. Lalalala.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

10 dak comei sayang YUI:

Kniedaz said...

baru nak tanya, still wat diet atkins tu ke?
ehehehe....akak try diet tapi tak tahan...tak tahan tgk makanan..kena rajin exercise tp tu la..kejap rajin, kejap tak..

ummialyaanas said...

cincai pon kenyang gak tu..

Nurzakiah Hanum said...

sedpanya

Azizah Green Line said...

gitu je yui makan?? mudahnyaa...jijah xleh kalau xmakan nasi..huu

Myra Jay said...

Qajin Yui..

Beruntung bakal suami nanti :D

Inani Hazwani said...

nampak sdap tuu ^^

AnneRaini said...

akak punye berat pon statik je skrg ni.. igt nak try atkin tp suci nyusu lg walupun malam je...haih serba salah dibuatnya.

Diana Rashid said...

Akak tengok rancangan apa entah dulu,yang kuruskan badan tu..katanya kalau lepas kita diet lepas tu berat kita dah stop tak naik tak turun,kita kena ambik kabohidrat untuk mula semua membakar lemak...apa entah..rancangan realiti tu..tak ingat la..tapi kalau atkins ,boleh ke buat macam tu ye??

Nurfaezah Abdullah said...

sy kurang tau tentang diet atkins ne hehe

lynndamya said...

Salam, bestnye...klw lah kat ofiz aku ni ade dapur, mmg aku terus buat mcm yg yui buat ni, haha nmpk sedap semuanya..tu lah dh terbiasa dgn atkins kan..haha :D