tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, May 16, 2012

Persoalan mengenai Safi Rania Gold

Kalau tadi aku buat WW- Safi Rania Gold dan ada yang bertanya mengenai produk ini. Meh aku kongsikan dan jawab dalam entry ini ea. Akan aku maklumkan serba serba antara produk aku guna macam cantik aje muka tu kan nak bagitahu! Hahaha


1) Kak Iizza -  dah lama ker pakai safi rania ni..ok x.. 

Aku ni memang pengguna krim safi rania gold. Untuk pengetahuan kalian, aku guna pencuci muka Shurah/Syahirah/Safi. Kiranya suka gak campur-campur pakai. Semua ok dengan kulit ini. Kiranya produk Safi Rania Gold yang baru beli ini, baru nak try. Tapi alhamdulillah aku suka!


2) Cik Lynn -  yui pkai rania eh... 

Haah dear. Yui pakai rania. Setakat ni pakai rania gold kontur mata, krim kecantikan, pencuci muka, pelembap siang dan malam. Penyegar still guna Syahirah lagi.


3) Kak Fieda -  kalau tgh promosi mmg berbaloi kan yui..yui pun pakai jugak ye..

Tau takpe kak. Sebab promosi la habis saya tersangkut nak beli. Yelah, harga biasa RM 20 dan RM 23 lebih kurang. Tapi kali ni harga Rm 15 dan RM 17. Murah kan??


4) Kak Wahida -  ok tak yui? ramai blogger pakai...aku ingat nak try jugak... 

Bagi kulit saya okla kak. Buat masa ni, semua produk saya pakai semua alhamdulillah kena dengan kulit saya. Takde nak jadi mengelupas ke, tumbuh jerawatke. Kira tak salah nak try coz harga pon ok. Tidak lebih dari RM 50.


5) Kak Aida -  ok ke pakai safi rania ni...selama ni kak tengok je kawan kak pakai takut dengan kak x sesuai lak he3... 

Seperti jawapan di (1) dan (4). Bagi saya ok aje kak ^__^


6) Kak Iza -  memang da lama pakai ke baru nak try? 

Kiranya yang baru saya beli tu, baru nak try. Tapi hingga hari ini, ok aje akak. Memang terasa lembap kulit ini. Takde nak berlengas ke apa. Yang penting senang nak guna. Hihihi.


7) Kak Echa -  ok ke pakai safi rania ni..tak pernah try lagi..nak gak try kan sbb harga pun murah.. 

Seperti jawapan (1), (4) dan (5). Ok aje dengan kulit ini.


8) Mas - alamak, belum try lagi. dengan muka yui ok tak? tergoda pulak. rasa nak beli :D

Sama gak jawapan seperti diatas dear. Ok aje,hihi.

 - sumber google -


Itu sahaja soalan mengenai produk tersebut. Kalau nak tau camne kesannya, kenalah try ea. Aku pon pakai set tak lengkap. Kiranya penyegar, serum semua tak pakai lagi. Cuba yang ini dulu. Ada soalan di FB yang buat aku tersenyum !


"ok ka safi rania gold ne kak?
Bkn utk 0wg tua je ka? Kiki.. :D"


Aku pon BANTAH soalan camtu. Muahaha!



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

33 dak comei sayang YUI:

Tihara said...

bagus jugak ek..akk dh lama tk pakai cleanser sbb duk lam umah je..sapu dgn limau nipis je..dedolu pkai fair n lobely..lama dh tk li :)

Anum said...

bestnya

nur anis said...

bestnya yui pakai produk apa-apa pun takde masalah..kulit saya ni sensitif...pkai tu tak boleh, pakai ni tak boleh..

Cik FaRiZaM said...

sy masih guna safi yg hijau tu.. ingat nk tukar gak mmndang kan umur dah nak masuk ** hehe :D


salam singgah n folow sini

dr
afasz.com

NOOR FATIN said...

ohh kulit muka saya tak sesuai pakai apa2 pun T____T

skrg guna sabun taharah je, dari form4 lagi. tu je ar! eekekek

iizza said...

hehe..pernah gak dengar tu..safi rania ni untuk kulit matang..tapi kalau yg muda pakai pn ok..pakai jer la kan..

sy dulu pernah pakai safi yg biru tu..tapi x sesuai ngan kulit muka..jadi x sekata..tu yg xde nak try safi yg lain ....
ada gak sorang kawan sy pakai safi rania ni dan memang nampak kulit dia pn ok..sesuai la tu..

EruzuLiyana said...

saya pakai Daia. eh? hahah

anitadiana said...

tak pernah pakai...yui..

ziezah said...

muahaha sebab rozita che wan jadi duta ni..seiring gan usia.. wakaka :p

zOeY zAu YaH said...

bguslah kalau kulit jns takde masalah kalau guna apa2 produk.mcm saya pnh try safi rania,mmg tak brapa sesuai.

are_lin@yu said...

hehehe setia pada yg satu ;-)

budak penjara said...

aku pakai safi balqis je haha

yayabudakpeylat said...

..: sis mem saye nak tmpah keychain name untuk hp yg sye ckp hari tuu .. sis bg no sis boleh ? nnty saye call sis :..

Hanim Irsyad said...

safi produk mmg terbaek. anim gune safi balqis. tapi bile balek umah, pakai safi gold ibu punye. best jugak gune safi gold. tapi tuw tak mampu. hehe :)

Wanieys said...

dok pakai safi yg kaler hijau tu...xbley jd nih kena betukar ke safi rania gold jugak larh hehehe

Fieza79 said...

kak fieza pun pakai pencuci safi rania..boleh laa..kulit matang dan agak berjerawat tk mudah nk sesuai dgn produk ni huhuu..tu yg tk best nya..kena pki yg mhl2 baru la cun sket muka ni hehee...

Cik Anita said...

oke ke x eh? nape eh Nita selalu dengar orang cakap utk orang tua jer. haha

:p

Azhafizah[フィザ] said...

kalau beli brg komestik baru kene beli yang trial set punye..kalau tak sesuai nanti rugi pulak kan.

Cik Yatt said...

mmg nk try..mybe dlm umo 25 cmtu kot..hehe

izamin said...

hamboi kak yui safi rania tu.. hehehe fizah pakai tia amilia..syez kulit makin hari makin cerah.. huhu.. dh dekat 2 tahun fizah pakai :)

Nor Nadiah said...

nad guna pencuci & krim siang rania..:D

Nad demam tapi tak reti-reti nak tidur lepas tu blogwalking lagi..ish Nad ni..Adeh!!

http://www.nornadiah.com/2012/05/fever.html

IntaNBerliaN said...

akak plak tggelam timbul.. time rajin pakai.. time mls x.. adoiiii

fieda said...

kak fieda pun pakai gak safi ni yui..mmg ok la rasa taknak dh cari pengganti..

fieda said...

mmg murah sgguh tu yui kalau dapat harga belas2 jer..

::CIK LYNN:: said...

kalu ok, nk try gk la nti...rs annoying gla bla ada 'mata panda' ni...hehe

igtkn ntk org umo 30thun ke atas je...xigt dpt info ni dr mana...hehe

[sutera kasih] said...

product safi mmg terbaik..rania pun :)

J.Syazwana said...

bagus betul pakai pape pon okey. jeles ni. hehehe

Che Rosliza Che mat said...

Akak suka pencuci gan krim malam...

ikafantasi said...

ramai gak kata ok..tp xpenah try lg..skrg guna tia amelia

fiQ'Ra said...

yeahhhh ada jawapan ku di situ.... tq yui syg ;)

Aishah Jahirah said...

Sis akak pun guna...dia ckp ok...yui ni mmg jenis kulit yg xde masalah kot...;p

cerita said...

Safi rania gold mmg bgus untuk kulit ..saya pn pkai:-)

Anonymous said...

Nak try gaklahh sagi rania gold ni, rimas ngn bintik2 hitam n mata panda ni... hihi.