tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, January 11, 2013

JJCM versi Yui : Sate Kajang Haji Samuri

Semasa otw hantar si teruna ke Port Dickson, kami singgah di R&R Dengkil. Niat utama haruslah nak makan sate. 




Sate Ayam : 1 cucuk RM 0.70



ABC : RM 3.00


Lokasi : Sate Kajang Haji Samuri
R&R Dengkil Arah Selatan
Tel : 016-2296406


Aku sebenarnya dah "bosan" try sate ayam dan sate daging, maka aku nak order sate ikan. Hampa! Takde. Nak order air kelapa, takde juga! Ke menu tu saja-saja sebenarnya ea? Hihihi. Tapi tak dinafikan satenya sedap walau ada yang besar dan ada diselitkan sikit aje secucuk.


Tapi lagi besh di R&R Jejantas Sg Buloh. ABC memang mableesss!






guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

26 dak comei sayang YUI:

Myra Jay said...

Satay kajang memang best, tapi harga setiap kali ke sana mesti berlainan - means harga dah naik (maksudnya akak dapat makan jarang2 la sebab jauh kan)

^^eKaTiKaH^^ said...

tak pernah lagi rasa sate samuri.. nampak sedap.. hehe :D

Saya Disini said...

sedpnye..

ayut said...

pernah mkn satay ni sekali jer..besar2x...best... :) pernah gak kalau g kedai,mtk apa yg dlm list semua takde...bek tak yah ltak dlm menu..hihihi ^^

Tihara said...

suka jjcm versi yui..bleh pomote kat tv :)
sate kajang bestnya, tk merasa dah sejak duk kat pahang nih

Mrs Lurve said...

yui!! boleh xjgn wat edisi mcm nie lagi. stress akak tgk huhuhuhu selalu mkanan yg mengancam...tgk ais kacang tue, mana nak cari nie hehehehehe terliur sudah

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

ooohoi... nengok abc ada aiskem... membuatkan moon telan liur... huhu

eima said...

kami kat belah sini tak suka haji samuri dik oi ...
kami suka sate willy ... tak pun sate kat tmpt lain la selain samuri tu ...sbb sate die tak garing ...kuah sedap la


tp sate samuri ni bagus utk kesihatan sbb dibakar dlm oven tak byk karbon yg menyebabkan kanser....

J.Syazwana said...

kite tak suka sate. hehe

AnneRaini said...

menu selain drpd stay mmg pyh nak ada kat kedai die tu. Asal mintak jek takde. Ke mmg kebetulan benda tu xde kite mintak???hehe

Cik Nur said...

terliurnya tgk ABC tu..!

Aishah Jahirah said...

hye yui...hehee lama xjln2 blog org.owh kat situ ada sate hj samuri gak ke...akak baru taw..selain daging ngan ayam, yg lain2 tu jarang nak ada la yui...:)

Rapunzeel Cikilolo said...

kalau nak makan ikan segala bagai memang kena pegi kedai utama kat Pekan Kajang nun...

diana said...

ais kacang dia nampak biasa je..kan??

Mimie said...

sate kajang memg best...nk2 kuah kacang die memg sedap...

ct kektus said...

kelmarin baru makan sate !nyum2. tapi kat sini masih secucuk 50sen. :)

najihahfara said...

lamanya x makan sateee

deno said...

tak tahan betul tengok sate! grrr

nanieybarnieylurviey said...

Satay kajang haji samuri ni mmg femes. :) sdpnye abc tu

ros_reeza said...

ABC! sedapnya. memang feveret ni..

ieda said...

dah lama akak x makan huhuh
entah bila boleh merasa layie .. tapi disini ada satay zul , rasa dia seakan sama satay kajang ;)

org ramai cakap leh ;)

Ayien Ocaca said...

penderaan mental ni...adoii sedap nye! :)

IntaNBerliaN said...

sate hj samuri mmg sedap kan

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

sate n abc tergoda tgk yui oiiii hehehe

shidaR said...

sedapnye ^_^

::CIK LYNN:: said...

terliur tengok ABC tu :)