tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, January 25, 2013

Rupa selepas berjam-jam dalam pantai!

Kalau dalam entry ini aku ada bagitahu yang aku berendam berjam-jam dalam pantai di Teluk Senangin. Oh sangat besh! Lama sangat tak berendam dalam air masin. Dan Ayut ada bertanya, tak gelap ke kulit mandi berjam?. Ok, meh tengok gambar sebaik sahaja settle program. 


- di AEON Manjung, Perak -


Alhamdulillah takde masalah kulit. Sebab sebelum ini pernah mandi di Teluk Senangin tapi bila balik kulit jadi kering sangat. Kali ini semua okay walau tanpa sunblock bagai. Jimat duit aku. Hahaha! 


Tapi aku perasan kulit tangan gelap sikit. Eh, tak kisahlah mak jemah, ai memang gelap pun. Dah tak heran. Kan kan kan?




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

27 dak comei sayang YUI:

beta kupu said...

ala, gelap skjap je, nnt putih blk =)

Anum said...

hehehe yg penting enjoy

AyueJean said...

AJ kalau berendam kat laut....
The next day sampai seminggu sure macam ular bersalin kulit......
Hehehehhe..

Rapunzeel Cikilolo said...

gelap takpe...

jangan sampai tumbuh jerawat...

Shakira Pathi said...

kalau kulit dah gelap, berkurung jea dalm rumah hehe :)

ayut said...

hahaha...okla tu.yg pntg takde mslh kulit...klu ayut berendam dlm air kompem nek gelap..muke sng nk burn..tu la mslah ye...hihihi ^^

AnneRaini said...

akak kalo berendam tgh2 panas kompem terus bertukar warna..dahla mmg gelap terus jadi gelita..hahah

diana said...

untung jadi orang gelap ni..pi mana2 pun boleh hidup..hahahah

^^eKaTiKaH^^ said...

naseb tak berbelang muka akak.. hehe.. kalau kite pergi mandi laut, memang akan berbelang punya. mandi tak ikut time la katakan :P

azizah :) said...

oklah tu takde masalah.. jijah kalau mandi laut confirm muka berbelang n gelap..huhu

Nur farahiza said...

nanti dye cerah le balik , tapi akan mengelupas sikit , too kalau kulit fara , hehehhe

Tihara said...

still comel tuu :)

J.Syazwana said...

TANGAN KITE CEPAT GELAP.MENCIK !
HAHAHAHAH

zila manaf said...

sekali sekal berendam dlm garam semulajadi takpe...

Kuazue Mohd said...

as salam... cik azue datang vertandang...takper..hitam2 pun manis tetap ada...hihihi..by the..dtg ni nak menjemput tuan umah join my GA..meh la..semoga ukhwah berpanjangan..
http://kuazue.blogspot.com/2013/01/kome-nak-tak-my-2013-1-give-away.html?m=1

Azee Hana said...

saya kalau berpanas2 seharian tanpa sunblock mulalah macam melecur kulit..pedih..pastu x berani dah kalau x pakai..huu

Nadia Johari said...

x hern dgn kulit klo dh nmpk air..hehe

nanieybarnieylurviey said...

Hehe.. Kejap je da hlg nnti.. :)

Cik Nur said...

mane ade gelap..nur tgk ok je..
mkin cun ade lah... :)

ct kektus said...

kalau hitam pon sekejap je kan. :D

Shida Radzuan said...

alah blh pulihkn tu hal kecik jer heheee ^_^

MaYa MustWany said...

still cun lagi..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

nanti putih balik la tu..kejap jer tu gelapnyer hehe

نورعيم said...

hah, untung la xde masalah kulit. sy kalo kena panas sikit pn dah bermasalah. tp sy ni jenis xsuka pakai sunblock. huhu.

Cho Zila said...

terang jadi gelap..gelap jadi terangler balik...

IntaNBerliaN said...

xgelap pun... yui kn putih :)

Mrs Velentine said...

kalauakak confirm muka gelap