tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, June 15, 2012

Bertudung, Ikhlas dan Terpaksa



Aku kongsikan di blog setelah tertarik membacanya di FB. Ada betulnya juga kan. Nak tunggu ikhlas ntah bila. Aku pun manusia biasa yang masih memperbaiki kekurangan diri. Moga kalian juga, amiiin. 


nota kecik yui
Oh ya, hari ini bz coz isnin - rabu 
start tayang barang kemas untuk dilelong.
Tapi isnin aku CUTI ^__^





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

43 dak comei sayang YUI:

Bulan Syurga Firdausi said...

alhamdulillah tahu yui tutup aurat :) x ade manusia yg sempurna..mmm takut sedih bila tgk yg bukak aurat, ni bukan isu baik ke buruk ke ape ke kan tapi tutup aurat 1 kewajipan... kan :) insyaAllah ingat mengingatkan utk kebaikan...

Deq's Qienz said...

nice sharing dear..slmt bekerja

fieha said...

betul2..kita x tau kita hidup sampai bila..kalo tunggu ikhlas tunggu sampai seru..takut x sempat..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

nice sharing. mekasih yui :)

are_lin@yu said...

betul tu dear..ayu sokong..yg wajib tu harus dbuat walaupun terpaksa..;-)

azizah :) said...

bagus la macam tu kan... insyaAllah dalam keterpaksaan la nanti sikit2 timbul minat..

msredcheesecake said...

macam memula msred pakai tudung tahun lepas, rasa terpaksa je... skang ni ok sket...pelan2

eintan nurfuzie said...

MMM... BETUL TU.. :(

fieda said...

btul3x...

Cik Jannah said...

salam yui
sis singgah sini. rindu takkk? ekekee. :)

setuju dengan UAI tu cakap. dulu masa akk jahiliyah jawapan "tunggu hidayah dtg" tapi sebenarnya kalau kita tak cari memang tak dtg. tapi beruntung kalau Allah beri dia hidayah disaat di kealpaan kan? apa2 pon sama2 lah kita perbaiki apa yang bocor. :)

eintan nurfuzie said...

AKAK X PERASAN HARI KHAMIS..EHHEHE..

ayut said...

nak tunggu ikhlas mmg tak tahu bila..kdg2 kewajipan itu sifatnya terpaksa..suka ayat ni.sbb tfikir bila kita kat sekolah,nak tak nak kna ikut jgk rule sekolah.sama mcm Islam.dah Islam nak tak nak tu lah jgk rule yer.Insya Allah..kita perbaiki bersama :)

AmyZana said...

hmmm. betul. kewajipan tuh mmg kdg2 sifatnye terpaksa. tp namanya pun wajib kan? kene jugalah buat~

Yumida said...

nice sharing...sama2 kita berusaha utk perubahan yg baik...

Nyue said...

nice entry...btol la kan..Xterpaksa kita xbuat...nak tgu sampai ble...hurm..tq yui

Tihara said...

bagus yui, salah satu cara teguran yg lembut.. :)

anitadiana said...

betul tu yui...

Saya Disini said...

:)

Aishah Jahirah said...

bertudung tu wajib...

Eza Boom Boom :) said...

slow2 try bertudung, insyaAllah, dah terbiasa nanti.. akan jadi habit :)

Rosalia said...

dh terbaca artu tersenyum je :D

cik najihah said...

x tau k kate mcm mane,,kesian kat ayah doe nnt sebab die tutup aurat..

Myra Jay said...

Setuju, at least dia menutup aurat walaupun terpaksa kan.. :)

Zul Fattah said...

That true.. UAI is the best

[sutera kasih] said...

sampai bila nk tggu ikhlas kan...

Wani Omar said...

dari terpaksa lah boleh timbul kerelaan. thanks berkongsi maklumat :)

AnneRaini said...

betullah tu..akak pon terbaca dlm fb semalam benda ni.

Cik Purple said...

Penah baca.. ^_^ suka sgt! :) hidayah perlu dicari, bkn tunggu.. :D

Nieyl said...

Btl tuh...klu nak tggu ikhlas..hingga kiamat pun blum tentu kita ikhlas... mcm taubat jugak..klu kita usaha nak taubat...smpai bler2 pun kita akan kate x dpt hidayah..:) gud sharing dear...

NiaLidia. said...

betul2. selalunya drpd terpaksa lah menjadi kebiasaan. :)

Wanieys said...

betul gak kan nk tunggu ikhlas tu bila.....masing2 perlu memperbaiki kelemahan diri masing2...:))

teratak hati said...

Btl tu hidayah perlu dicari..bkn tggu je..

izamin said...

fizah mula pakai tudung masa darjah 6.. fizah tgk semua kwn2 pakai tudung.. lepas tu fizah belajr perlahan2 pakai tudung..

Azhafizah[フィザ] said...

alhamdulillah mendapat hidayah awal.moga kekalkan apa yang wajib tu walau terpaksa.bila dah istiqamah niat akan jadi ikhlas kan..insyaAllah.

rAIHan said...

betul2..=)

suzie rahman said...

salam yui.. insyallah lma2 terpksa tu akn prgi. ikhlas pula amik alih :)

syakirah izwanie said...

Betul tu kak. Bila la keikhlasan tu nak muncul kalau tak pernah terdetik nak mencuba pakai tudung kan (:

::CIK LYNN:: said...

nice sharing :) btol tu...mati xtau bila...baik brubah sblom tlmbat :)

nn lylyn said...

bagus kenyataan ustaz tu =)

Che Rosliza Che mat said...

Betul tue...ikhlas atau tak pakai tudung...Yang pasti Menutup aurat tue wajib..walaupun kita tak nak...untuk orang Islam Muslimah..

wan niahix said...

meme betul pun... hehe...

Adakala nya sesuatu yg baik kena dibuat secara terpaksa...

"keep smiling"
^_^

-Wan Niahix-

fiQRa said...

tengok niat.. if niat tak ada ke arah itu, mungkin tak jadi even terpaksa kan? setuju sangat dengan jawapan UAI :)

shida'R said...

shida pun sama yui masih dlm perbaiki dri lebih kearah yg betul :)