tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, June 19, 2012

Gatal dan sakit tekak

Kembali bersiaran setelah semalam cuti. Okay, tekak aku sakit dan gatal. Penangan minum air apricot ke apa ntah di Secret Recipe ahad lepas. Memang tahan jela.




Korang jaga kesihatan ok. InsyaALLAH akan aku update perjumpaan aku dan shapit, mini popiah dan yang sepatutnya. Slow-slow aku balas jejak korang ni. ^___^.


nota kecik yui
Urusan lelong hingga esok
mungkin agak bz juga



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

44 dak comei sayang YUI:

saffiya_aleesya @ echa said...

mungkin tekak yui alergic ngan air aprikot tu kot..minum air masak banyak2 jela yui..

p/s: yui sorry tau lama tak singgah kat blog yui ngn kawan2 yang lain..sibuk sampai otak pun dah tepu xtau nak update apa kat blog..kena upkan semangat balik ni hehehe

izan mama mia said...

sakit tekak mmg tak selesa..kan yui

nur anis said...

sekarang memang ramai orang batuk ni..mungkin sebab cuaca kot..

eima said...

sila mkn stresile/lozenge cepat2..kang jd cam aku ... bila sakit tekak melarat jd batuik plak ... huhuhu lama benar nk lega batuk 2 minggu seksa

IntaNBerliaN said...

popiah?/.. sedap tau popiah yui tu... hihii

anitadiana said...

take care yiu...tak pernah minum lah air tu...sedap ke yui....

MizzTina said...

minum air masak byk²..

Cik Muda said...

morning yui...~ <3

Rapunzeel Cikilolo said...

banyak2 minum air masak ye!

Myra Jay said...

Memang seksa kalau tekak gatal ni kan..

Kalau akak kulum bunga cengkih, biar mint bunga cengkih tu meresap dalam tekak kita, kurang sikit rasa gatal.

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

banyak2 minum air ye yui...

Nurul Husna Mohd Hassan said...

minum air asam jawa yui :)

Deq's Qienz said...

get well soon dear..minum air byk2;)

shera haifa said...

banyakkan minum air yaa..
")

ayut said...

Yui jg dri bebaik yer...smga bertambah kencang bisnes yui!hihi :)

Cikpuan rara said...

skrg kan jerebu lak.jaga diri ok.

eMMe said...

akak tunggu mini popia..kasi akak sample, hehehe... kalo sedap leh order...

M Fizan said...

kesian banget. hehe. sensitif apricot ke. get well soon :)

Masz Sidek said...

sekarang ni musim jerebu.. kena banyak minum air masak...
semoga yui cepat sembuh...

Nyue said...

minum air masak bnyk2 taw....

ieda said...

nak kena selesema tu dik
sakit tekak kena amik antibiotik .. sbb bakteria kan ;)

Saya Disini said...

MINUM AIR BNYK

eintan nurfuzie said...

HUHUUH... SAMA LA NGN AKAK..

::CIK LYNN:: said...

jaga kesihatan tau...minum air masak banyak2...sekarang ni cuaca pun xberapa nak ok...

Cik Rongoks said...

semoga cepat sembuh :))

msredcheesecake said...

Get well soon dear.... Rest cukup k..

chemay said...

minum air suam banyak2.
:D

Wanieys said...

sianyer yui...semoga cpt sembuh..minum air putih banyak2...insyaallah :))

Aida78 said...

yui minum x ajak kak tu sbb arr...hik2 sajerk je mengusik...kena banyak minum air masak ni huhuhuhuhu sbb cuaca pun x ok jelebu jerk kan...ok takecare

Azee Hana said...

sekarang kan cuaca macam x elok je..dengan jerebu lagi..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

nak selesa kn balik tekak tu ape lagi... minum lah air kelapa bergelen2 lak :)

cikwahidaidris said...

makan la strepsil. heheh

Mrs | Mr. AniK said...

sabar je....minum i suam bnyk2/..

done follow u...

sila la ke blog kite jgk... :)

azizah :) said...

minum air banyak2 yui.. makan lozenges..moga cepat sembuh!

J.Syazwana said...

musim panas ni kene banyak minum air :)

Azhafizah Md Nor said...

banyakkan minum air dan rehat ye yui..moga cepat sembuh..aminn

shida'R said...

cepat sembuh dear..mam ubat kalo seyes k :)

yess!! dah oder popia mini yui hehee..:)

wan niahix said...

Yui jaga kesihatan jugak...

hehe...

"keep smiling"
^_^

-Wan Niahix-

Aishah Jahirah said...

akak ingat sakit tekak sebab jerebu ni..hehee apapun moga cepat baik sakit tekaknya...

nurkaloi said...

kaloi pun ngah sakit tekak and gatal2 yg mengancam...td pergi laak makan nasi impit ngan kuah kacang..perghhh rase nak cabut kuwa tekak heheh

smge cpt smbuh eahh

aTy _faRed~ said...

sekarang kan berjerebu...akak ni baru start keje..dah mule gatal2 tekak gak..hurrmmm...

Cik Anita said...

ni nak cakap satu ni. Nita tak pernah singgah minum pun kat secret recipe. Biasa beli kek jer. hehehehe

aimie amalina said...

ciannyela
mnum air masak manyak2 ye yui :D

dah baik ke belom ni?

iizza said...

makan ubat kemam ya..:)