tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, June 08, 2012

Homemade pizza yui

Hari minggu di isi sepenuhnya dengan pelbagai aktiviti. Adik aku yang belajar di PD tu suka sangat pizza. Start dari aku buat mula-mula dulu [ resepi ] . Bila dia bercuti 10 hari, terus minta buatkan pizza lagi. Aku sebagai kakak baik hati, ikutkan aje ^__^


- sebelum di bakar -


- dah siap masak -


Kali ini, roti aku beli yang dah siap. Senang kerja tinggal buh bahan atas tu aje. Dalam 30 minit, siap! Mudah sangat. Selamat mencuba ea.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

39 dak comei sayang YUI:

nur anis said...

ni memang membuatkan saya kelaparan ni..

Saya Disini said...

wah..pndainye..sy xpenh buat sendiri

nur anis said...

ni memang membuatkan saya kelaparan ni..

shida'R said...

aduihhh..diet-diet xleh mkn ^_^

nanieybarnieylurviey said...

pos sini satu.. sedapnye!!! lapar pizza plak :)

azizah :) said...

sedap la yui...banyak bahan2nya ni.. menjadik!

Cik Anita said...

haishh, Yui ni memang suka kan masak yang western2.. Nita kurang minat masak benda gini, tapi makan suka. hee

Masz Sidek said...

sedapnye.... dah lama tak buat pizza... kali terakhir buat pun beberapa thn lepas... resepi pun entah hilang kemana...

Masz Sidek said...

sedapnye.... dah lama tak buat pizza... kali terakhir buat pun beberapa thn lepas... resepi pun entah hilang kemana...

Deq's Qienz said...

wahhh nmpk best ekk..nanak cikit :)

Rapunzeel Cikilolo said...

penuhnya isi yui letak. menarik!

IntaNBerliaN said...

br terpikir nak mkn pizza.. hihii

fiQRa said...

nyum3. sedapnyaaa. blog yui dah macam blog kongsi resepi tau. suka sangat sebab boleh belajar :)

**nak kahwin ni kena belajar masak kan. hehe

ayut said...

wah3..!!!nak sikit....xmau bt.nk mkn jer..hihihi..time2 lunch post gini jd terliur sudah.. :)

fieha said...

sedapnye nampak :)

[sutera kasih] said...

nak belajar reepi ni !! hehe

ecadwinkyasha said...

terangkat la yui...letak byk2 puas hati..hehehe

Bulan Syurga Firdausi said...

heee mintak sikit :D

Ayuni said...

senang nk wat pizza tp bahan mahal...

eMMe said...

delivery umah akak dik yui! hahaha!

eima said...

aahh la tips yg hebat dr ko dik ... tak yah la aku dok uli ..beli je prata tu tabur2 inti bakar siap ..... good ideas ... ingat nk try la.... hehehehe

bg la aku kerajinan ......

uncHa said...

uhuk uhuk..sedapnya..bak nisya sikit :p

Rosalia said...

nak sikit :( sedapnye x mkn lgi ni

ctk said...

lamenyer xmakan pizaaa....

Cik Purple said...

kak yui.. buatla utk cp jugak.. emmmm sedapnya! :') nak2.. hehehe..

p/s: tag akak tag http://littlequeenstory.blogspot.com/2012/06/doodle-jersey-euro-saya.html

anitadiana said...

lamanya tak buat...modal besar..tu yg jarang buat...

Azee Hana said...

baik nye kakak..hehe....nampak sedap....

cik najihah said...

waaaa sedpnye

iizza said...

nampak sedap..:)

wan niahix said...

wah, cedap nye... nyum2...

"keep smiling"
^_^

-Wan Niahix-

::CIK LYNN:: said...

waa...pnoh bahan2 ats roti tu...=p

Wanieys said...

yui sedapnyer nampak pizza tu...hihi...

Azhafizah[フィザ] said...

sedapnya..penuh topping atas tu..

shera haifa said...

ada roti beli siap?? lagi laa senang

Myra Jay said...

Fuhhh memang nampak sedap..
Puas ati buat sendiri kan, boleh letak cheese banyak2 :)

Aishah Jahirah said...

akak mithali ni...

Aishah Jahirah said...

akak mithali ni...

fieda said...

terbaik la yui..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kalah la chef wan kalau camni :)